Русија Свет

СПРЕМА СЕ ПОТПУНИ ХАОС, АМЕРИКА РАСПОРЕДИЛА БОМБАРДЕРЕ И УПУТИЛА СИГНАЛ МОСКВИ! Ево шта се дешава!

Сједињене Америчке Државе су распоредиле бомбардере Б-1 у ваздухопловној бази Орланд у Норвешкој како би дале знак Русији, пише амерички портал „9fortyfive“

– Порука Москви била је кристално јасна: америчка војска може да спроводи операције у стратешки важном региону Арктика – наводи се у чланку америчког портала.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Постоји могућност да су ови авиони завршили своју мисију у Норвешкој и да се враћају кући. Ипак, Америчко ратно ваздухопловство је потврдило своје намере да учврсти своје позиције у региону, пославши тамо бомбардере Б-52 „Стратофортрес“ ради заједничких маневара са норвешким ловцима Ф-16 „Фајтинг фалкон“.

– Брзина, ширина примене и борбена готовост наших стратешких бомбардера имају пресудну улогу у нашој способности за обуздавање потенцијалних противника и у сигнализацији наше непоколебљиве подршке савезницима и партнерима – изјавио је амерички адмирал Чарлс Ричард.

Москва последњих година бележи већу активност НАТО авијације поред својих граница. Руски ловци често полећу како би пресрели и пратили авионе Алијансе.

Министар одбране Русије је појаснио да НАТО нема само извиђачке летове, већ и вежбе са симулираним ваздушним ударима на територију Русије. Нагласио је да Москва нема другог избора осим да буде јака и спремна за борбу и потврдио да Министарство предузима све потребне мере како би то испунило.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс/rs.sputniknews.com