Србија

СРАМОТА! Ове ће разбеснети све Србе! Кривокапић и Бечић признали Косово

Након што су просрпски портали Борба и ИН4С објавили, осудили и назвали срамним, то што је премијер Здравко Кривокапић честитао Аљбину Куртију избор за предсједника Владе Косова, колумниста и аналитичар ЦдМ-а Андреј Николаидис и Љубо Филиповић су поручили да Кривокапићу на томе треба честитати, да је показао зрелост и одлучност, те да је незавинсот Косова реалност – преноси комитски портал ЦДМ.

“У име Владе Црне Горе и у своје име, честитам Вам ступање на дужност предсједника Владе Републике Косово”, пише у честитки Кривокапића Куртију.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он истиче да вјерује да ће европска перспектива наших држава представљати додатну вриједност у билатералним односима заснованим на принципима добросусједства и међусобног уважавања.

“Уз најбоље жеље за успјешно обаваљање ове функције, примите изразе мог највишег уважавања”, стоји у честитки Кривокапића Куртију.

Ово није прва честитка нове владајуће већине у Црној Гори која је упућена Косову. То је раније учинио и предсједник Скупштине Црне Горе Алекса Бечић који честитао Гљауку Коњуфци избор за предсједника парламента Косова.

Николаидис поручује да Кривокапићу и Бечићу треба честитати на њиховим честитикама функционерима Косова, а не разапињати их због тога.

Ако су, наглашава колумниста ЦдМ-а, речени потези Бечића и Кривокапића назнака да су њих двојица способни за више од популистичког политиканства, дакле за државничко понашање, под чим мислим на спровођење политика које неће бити праћене аплаузима националиста али су добре за Црну Гору, утолико боље.

“Ако је добробит Црне Горе у нескладу са нечијим илузијама, утолико горе за илузије”, закључује Николаидис.

Аналитичар ЦдМ-а Љубо Филиповић оцјењује да је овим потезом премијер Кривокапић показао зрелост и одлучност.

“Косово је независна држава и Црна Гора треба да помогне Србији да се што прије суочи с тим”, истиче он.

Према ријечима Филиповића ово су пионирски кораци и овај премијера Кривокапића и онај ранији Алексе Бечића, којима ће ово сигурно замјерити добар дио њихових гласача.

“Како се више буду одаљавали од Београда можда ипак има шансе за њих. Не би били први који су се потпуно рехабилитовали од великосрпства и постали истински црногорски патриоти. То ће се десити оног тренутка када раскрсте са српском црквом у Црној Гори”, наводи Филиповић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Радиојадран/Ало.рс