loading...
Србија

Срамота! ВРЕЂАО СРБЕ У ЕМИСИЈИ И ПРЕТИО – Сви ћете бежати!

Адвокат Александар Оленик извређао је све припаднике Југословенске војске све који их подржавају у програму ТВ Пинк

Александар Оленик је, вршећи ревизију историје, четнике назвао “жгадијом, фашистима и издајницима” и скандалозно изјавио да “није тачно да је Србија имала два антифашистичка покрета”.

Свима који их подржавају поручио је да ће “опет бежати”.

– Ко је спасио 500 америчких пилота? – питао је Александар Шапић, лидер СПАС, али Оленик на то питање имао одговор.

Александар Оленик је подсетио и на једну историјску чињеницу да су “фашисти они који су децу водили у Шумарицама”, али је заборавио да напомене да су то радили љотићевци, а не четници.

Он је, показујући очигледно непознавање историје, изједначио четнике и љотићевце.

Одговор је добио од водитељке Верице Брадић, која је подсетила да је вођа четника, генерал Дража Михаиловић добитник највећег америчког одликовања, као део савезничке алијансе, и да је глава Чича Драже била уцењена на исту своту као и глава вође партизана Јосипа Броза Тита.

Оленик је извређао и Александра Шапића и Драгана Ј. Вучићевића којима је рекао да су “фашисти и издајници”.

Драган Ј. Вучићевић је изјавио да “Оленик спочитава некоме да је фашиста, а дао је изјаву да треба протерати СПЦ из Црне Горе”.

На крају емисије водитељка Верица Брадић упутила је извињење Шапићу и Вучићевићу.

– Господине Шапићу и господине Вучићевићу ја Вам се извињавам што нисам спречила вређање од стране господина Оленика у овој емисији. У покушају да будем толерантна, мислим да сам дозволила више него што бих иначе дозволила. Господине Оленик хвала Вам што сте били гост емисије “Хит Твит” – рекла је Верица Брадић на крају емисије.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс