Србија

Србија на ногама! КУРТИ НОВОМ ОДЛУКОМ ПОТВРДИО ДА СЕ АЛБАНЦИ СПРЕМАЈУ ЗА РАТ!

Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти, најавио је данас да ће приоритет владе у наредним годинама бити повећање буџета Косовских безбедносних снага како би Косово, како каже, имало добро обучену војску

Курти је то рекао на састанку са министром одбране Армендом Мехајем и командантом КБС генерал-потпуковником Рахманом Рамом, који су га обавестили о припремама за обуку америчких снага са савезничким снагама „„Defender-Europe 21“, где ће Косово бити међу 16 земаља домаћина и учесника обуке са „својим војним трупама“, преноси Коха.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Буџет Министарства одбране од наредне године биће први пут преко 100 милиона евра, а Курти истиче да повећање буџета КБС остаје приоритет у наредним годинама.

Како Коха пише, Мехај и Рама разговарали су са Куртијем о процесу ко-искрцавања контингента КБС заједно са америчким трупама у мировној мисији у Кувајту и даљем повећању оперативних капацитета КБС.

Подршка КБС, према Куртијевим речима, неопходна је како би Косово имало добро обучену војску, опремљену према стандардима савремених војски, наводи Коха.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс/Танјуг