loading...
Србија

Србија у шоку! ЈАВИЛЕ СУ МИ СЕ ЛЕЧИЋЕВЕ ЖРТВЕ! Мерима Исаковић открила да више студенткиња хоће да сведочи против глумца а имају један услов

Фото: Јутјуб

Мерима Исаковић испричала је да су јој се након потресног сведочења у интервјуу јавиле девојке које су јој испричале како им је Бранислав Лечић прилазио на разне недостојне начине.

– Све што сам испричала било је у нади да ће се тиме зауставити медијска хајка и психолошко злостављање над једном младом женом Данијелом Штајнфелд, која је успела да се уздигне из пепела и прозове насилника на одговорност. А и цело друштво јер трагична траума која се десила Данијели Штајнфелд није прича о изолованом чину – једној жртви једног насиља, нити о једном насилнику. То је прича о појави која је много чешћа него што је друштво спремно да призна. Колико сам схватила, Данијела није желела да својом пријавом отвори јавну дебату. Веровала је да ће је закон у њеној домовини заштитити и још важније: да ће заштитити друге девојке од истог и сличних насилника тиме што ће се овај насилник зауставити у разулареној бахатости.

– Стојим иза сваке речи на оних 18 страница које су објављене у Недељнику 8. априла 2021. године, испричала је легендарна глумица Мерима Исаковић.

– Вољне су да сведоче пред Тужилаштвом, али само под условом да њихов идентитет остане у тајности. Нагласиле су да га се боје, али и да су запрепашћене токсичним написим, па и шире. Питале су ме да ли могу да некако мени кажу све што су доживеле од Лечића, али да сачувам њихов идентитет.

Сведоци су, наставља Мерима Исаковић, вољни да он преда снимке где су њихови гласови маскирани на увид Тужилаштву, а такође су вољне да разговарају директно са тужиоцем и сведоче, ако им је загарантована тајност идентитета.

Подсетимо, Лечић је дао је изјаву у полицији 26. марта у својству грађанина, када је у потпуности негирао наводе Данијеле Штајнфелд, а исте вечери је на друштвеним мрежама објавио и да је “прошао полиграф”, иако то за истрагу нема велики значај.

Након тога уследило је затишје у овом случају, све док није објављена исповест некадашње глумице Мериме Исаковић у којој је изнела тврдње да је Лечић 1978. године сексуално узнемиравао, у време када су били колеге на Факултету драмских уметности у Београду.

 

 

 

 

 

 

Извор: курир.рс/недељник