Србија

Србија у шоку! Медији преносе: Ево чији ДНК траг је пронађен у Вељиној кући страве! МУП шири истрагу!

ДНК траг Лазара Вукићевића, несталог октобра прошле године, како незванично сазнају „Новости“, пронађен је у кући смрти Вељка Беливука и Марка Миљковића, у Ритопеку.

Полиција има довољно доказа да је младић са Врачара боравио у овом језивом здању и да из њега никада није изашао жив. Остало је да се обаве још додатна вештачења, па да Тужилаштво за организовани криминал (ТОК), прошири истрагу против ове криминалне групе и за овај злочин.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вукићевићева судбина директно је везана за киднапованог и убијеног Горана Величковића Гоксија. Њих двојица су били блиски и, како је испричао Вељко Беливук својим најближим сарадницима, заједно су му радили о глави, по налогу вођа „шкаљарског клана“. То је био разлог да их обојицу ликвидира. Поред Вукићевићевог, и Величковићев ДНК траг пронађен је у кући смрти у Ритопеку.

– У једном тренутку Беливук је био у параноји да га Величковић прати и да некоме дојављује куда се креће – наводи саговорник „Новости“ близак истрази. – Сумња се да му је овакву идеју „усадио“ Марко Миљковић, који је на идентичан начин „наместио“ и кума Властимира Милошевића, убијеног на шинама неколико година раније. Под утицајем Марета Месара, како су интерно Миљковића звали људи блиски Беливуку, намамљен је, а потом киднапован Величковић. Онда су га убили.

Уследила је тада, према речима нашег саговорника, припрема замке за Вукићевића. Средином октобра намамили су га, а потом отели и пребацили у штек-објекат у Ритопеку. Од тада му се губи сваки траг. Породица је пријавила његов нестанак, а сада се назире и судбина овог младића са Врачара.

– Беливукова и Миљковићева екипа је тада имала свесрдну помоћ њихових људи из полиције – наводи наш саговорник. – Неколико недеља пре нестанка одузели су му блиндирани аутомобил, тобоже због провера. Онда су га, како се сумња, преко апликације „Скај“ криптованог телефона његовог пријатеља, коме је изузетно веровао, намамили да дође до Бановог брда. Одатле је пребачен у Ритопек.

Према речима овог саговорника, постоје оперативни подаци да је испред аутомобила у коме је био Вукићевић, па до викендице смрти на периферији Београда, ишло возило са једним припадником МУП Србије, који је у то време био на високој позицији у српској полицији. Тај руководилац службе био је наоружан хеклером и „чистио“ је пут возилу са Вукићевићем од Бановог брда до Ритопека.

У овом тренутку Тужилаштво за организовани криминал (ТОК) води истрагу против Беливукове и Миљковићеве групе за убиства Величковића, Здравка Радојевића и Милана Љепоје. Ту су при крају сва вештачења и више нема сумње да су убијени, а да су им тела раскомадана, како би се уклонили трагови.

Пре извесног времена у тајној просторији под земљом, у коју се улазило из гараже штек-викендице у Ритопеку, пронађена је и индустријска машина за млевење меса и костију. Током анализе у форензичкој лабораторији у њој су пронађени људски биолошки трагови. На основу упоређивања ДНК узорка узетих од чланова породице несталих младића, утврђено је да припадају Љепоји и Здравковићу.

САРАДНИЦИ

ИСТРАЖНИМ органима у овом тренутку највећу помоћ пружају чланови Беливукове и Миљковићеве екипе, који су били спремни да проговоре и сарађују. Међу њима су и припаднице лепшег пола, којима су ова двојица, хвалећи се, слали фотографије осакаћених и брутално убијених младића.

 

 

 

 

 

 

Извор: Новости.рс