Србија

Србија у шоку! МЕШТАНИ РИТОПЕКА О ВЕЉИНОЈ КУЋИ СТРАВЕ: Живим поред и ништа нисам чуо, сад знам и зашто!

Жандармерија даноноћно обезбеђује кућу страве у Ритопеку у којој је, како се сумња, клан Вељка Беливука убио најмање пет мушкараца

Како причају мештани, полиција тренутно копа део изнад гараже испод чијег је нивоа прошле недеље откривена тајна соба пуна ужасних доказа. И јуче су дуж улице Ливадице на позицији били наоружани припадници Жандармерије који обезбеђују кућу, али и прилаз истој. Кроз улицу је пролаз дозвољен само људима који у њој живе, док је осталима потребна дозвола полиције како би прошли делом улице у којем се злогласна кућа налази.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Полиција је стално ту, нису ни одлазили, а форензичари још долазе, вероватно кад нађу неки траг. Кад они дођу, затвори се цела улица и нико туда не може да прође. Двориште је прекопано, а и сада копају иза куће и изнад гараже, људи из ЈКП-а камионима односе земљу одатле – прича саговорник чија се викендица налази у непосредној близини.

Део око гараже и изнад ње и јуче су копали, а из дворишта је допирао звук бушења бетона. Иначе, у тој гаражи је пре три недеље, на основу сведочења припадника клана, откривен пролаз у тајну просторију која се налази испод земље и у којој су се монструозна убиства дешавала. У њој су пронађени бројни докази зверстава – трагови крви жртава свуда по зидовима, које припадници клана, упркос чишћењем киселином и дезинфекционим средствима, нису успели да униште.

Пронађена је и индустријска машина за млевење меса у којој су откривени ДНК трагови неколико мушкараца, као и арсенал оружја и експлозив.

– Ми нисмо могли да претпоставимо да се ту тако нешто дешава. Кућа је ограђена зидинама, на улазу је била метална капија која је сад скинута, и нема шансе да можеш да видиш шта је унутра. Није се ту дешавало ништа што би привукло пажњу, некад су долазили, видиш ауто па знаш да има некога – наставља саговорник.

Према речима прве комшинице, тек сада је, након проналаска тајне собе, постало јасно како и зашто ништа нису чули ни они који живе у непосредној близини.

– Па да уђете сад код мене у кућу чули бисте шта се тамо дешава. Живим у кући до те, а ми ништа нисмо чули, а нисмо, ето сад се испоставило, јер се дешавало у просторији која се налазила под земљом – наводи она.

Мештани причају да у ту викендицу нико од комшија годинама није крочио, јер је и Влада Драганић, припадник Беливукове екипе који му је кућу продао за 100.000 евра, ретко долазио, а да им ни сам сусрет „очи у очи“ са Беливуком и припадницима клана не би много значио, јер су за њих чули тек након што су у фебруару приведени.

– Нико овде није знао ко су они, за њих се чуло тек сад кад се све открило. Било је јасно да је неко ко има пара купио кућу, одмах је испред поставио камере, али ништа више од тога нисмо знали, све док медији нису почели да пишу – закључује саговорник.

Након тог сазнања многи мештани су почели да живе у страху.

– Јој, само кад на то помислим. Па 200 метара одавде да се све дешавало, да су клали, убијали, млели људе. Па ко може човека да самеље, главу да му одсече. Ноћима нисам могла да спавам кад сам чула, пила сам лекове за смирење да бих заспала, то се све дешавало тако близу нас, ту су клали, убијали, млели људе. Па ко може човека да самеље, људско биће?! Сад сам се мало смирила, ухапшени су, али није свеједно – прича мештанка Ритопека.

За разлику од ње, неки нису убеђени да је ово крај доказима зверстава.

– То је оно што су нашли само у кући, а ко зна где су се около то радили, где су их носили, где су они бежали, где су се крили… Не знам шта бих рекла… – каже узнемирена жена.

Подсетимо, група је ухапшена 4. фебруара и због сумње да су извршавали најтежа кривична дела отмице, убиства, трговине дрогом.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс/Блиц