Регион Србија

СРПСКИ ТУРИСТИ ДЕМАНТУЈУ ЛАЖИ: У Грчкој као пре короне, глупости о МАСКАМА НА ПЛАЖИ! Ево шта треба да знате!

На граничном прелазу Евзони нема гужви, а у ресторанима и на плажама влада прилично опуштена атмосфера, сведоче наши саговорници.

Туристичка сезона у Грчкој званично је почела у суботу, а наши држављани тамо нису затекли ништа од катастрофалних најава појединих медија. Напротив, све функционише савршено, од граничног прелаза Евзони, који је за Србе отворен свакодневно од седам до 23 часа, до плажа.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наш саговорник, који већ годинама борави у Грчкој, прокоментарисао је почетак туристичке сезоне, који је донео коначно дозу оптимизма грађанима Грчке, који су дуго били затворени услед ситуације са коронавирусом:

– За сада све иде добро, али треба бити свестан да је могуће да буде и неких неспоразума, људи су ненавикнути, почевши од угоститеља, који су били затворени шест месеци. Потребно је да се ствари уходају, али сам уверен да би убрзо све требало да се врати у нормалу. Грци су позитивни и радују се туристима, а услов за улазак у земљу је или потврда о вакцинацији или негативан ПЦР тест, не старији од 72 сата.

Постепено су на друштвеним мрежама освануле и фотографије са граничног прелаза Евзони, на којем нису велике гужве, као и задовољних туриста из Србије који су стигли и сместили се и потврђују да је ситуација у Грчкој крајње повољна.

– Угоститељи на Ситонији су жељни наших туриста, ословљавају нас на српском, излазе у сусрет што се тиче свега, делује да су сви прилично орни за дружење и рад. Оно што ме је изненадило јесте да нема никакве гужве, ни на улицама ни на плажама, и због тога је идеално за одмор с породицом и малом децом – прича за Српски телеграф Београђанин Дарко Марковић.

Оно што је највише бринуло туристе јесу мере јер се дуго тврдило да ће маске свуда бити неопходне, чак и на плажи, а заблуду о томе разрешио је наш саговорник из Ниша који је с породицом посетио Полихроно.

– У ресторанима се од туриста не очекује да носе маске, постоји дистанца, радници су ти који обавезно имају ову врсту заштите, али је прилично опуштено. Говоркања да ће се свуда носити маске и показивати потврде о вакцинацији су само гласине, које људе одвраћају од тога да отпутују и да се опусте. Одговорно се понашамо сви, али нема ни речи о томе да нам неко у ресторану или на плажи тражи ПЦР или потврду о вакцинацији, то су глупости – наводи Милан Вранић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс