Србија

Шта се крије иза свега? Горан Султановић о Мики Алексићу: За 50 година о њему нисам чуо ништа лоше – Убеђен сам да…

Биљана Машић Алексић, супруга Мирослава Мике Алексића, који се сусреће са оптужбама за силовање и сексуално злостављање, али и други гости, међу којима су истакнути глумци Вук Костић, Растко Јанковић и Горан Султановић, у двосатној емисији “Док анђели спавају” на Спутњику, говорили су о целом случају тврдећи да не верују да је оснивач школе “Ствар срца” учинио то за шта га терете жртве.

Реч је о емисији од више од два сата, у којој се све време брани Алексић, који се сусреће са оптужбама за тешка кривична дела, попут силовања и недозвољених полних радњи. Његова супруга Биљана Машић, али и истакнути глумци, као и Микини бивши ученици, говорили су да је практично немогуће да је он учинио то за шта га оптужује чак девет девојака, а емисија је изазвала бројне осуде у јавности, који тврде да се на овај начин омаловажавају жртве.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Машићева је најпре истакла да је тек сад, четири месеца након хапшења, одлучила да проговори, јер је коначно „неко пожелео да чује другу страну“. Она је изјавила да је пуно оних који јој пружају подршку у овим тренуцима, али и да има оних који су, како каже, „отпали“.

„Мајка једног клинца, из пријатељских побуда, послала ми је жељу за Ускрс, која је отприлика оваква: „Надам се да ће Мика што пре да буде на слободи, да може да докаже своју невиност“. То је којешта. Не треба Мика да доказује своју невиност, они су дужни да доказују његову кривицу“, рекла је она на почетку.

Истакла је да се својом ситуацијом одлично носи, али и да верује да ће „доћи дан за истину“.

„Када збројим све, много је мање њих који су отпали, много је више људи који су остали ту уз нас“, рекла је она.

Мика Алексић, професор глуме и оснивач школе „Ствар срца“, протеклих месеци сусреће са стравичним оптужбама. Њега је чак неколико бивших ученица оптужило за силовања и сексуална узнемиравања.

Ипак, његова супруга о стравичним оптужбама каже да се људи, након целе ситуације, плаше да кажу „праву истину о Мики, јер ће бити линчовати у медијима“.

„Сви се плаше онога што вам је демонстрирано. То значи да не постоји човек који не може да буде медијски линчован, ако се то негде определи, и Бога ми исфинансира. Ти глумци, који се боје да ће екскомуницирати, а хоће, глумци су такви, боје се да ће остати без посла, па да ће их заобићи у разним поделама, то је у основи веома оправдан страх. Ја га разумем. Не знам да ли бих поступала тако и водила се сопственим осећањима, јер га познајем годинама и да кажем: „Не, то није сигурно учинио, ја тог човека знам“. Ја мислим да бих се тако понашала, али не осуђујем никако ко за то нема снаге“, рекла је она, правдајући супруга.

Током протеклих месеци у јавности се у више наврата спекулисало о методу рада Мике Алексића, а бројни полазници његове школе тврдили су да су правила била изузетно ригорозна, готово недопустива. Ипак, водитељка поменуте емисије „Док анђели спавају“ упоредила их је са случајем тенисера Новака Ђоковића, рекавши да „да његов отац Срђан није био изузетно строг, ко зна где би Ноле био“.

„Можда би му одузели дете“, рекла је Микина супруга.

Она се осврнула на то и да су Мику оптужиле и девојке које су, како је рекла водитељка, „они однеговали“.

„Нажалост да. И ту је та једна чудна улога или позиција у којој се човек нађе. Нећу ја да говорим о тим девојкама ништа, ако је то можда била намера, због тога што ја знам оне девојке са којима сам ја радила, које су узрастале тако. Ове девојке не знам, њихове мотиве не знам, сигурно су веома моћни, али биће дана“, рекла је она.

Са друге стране, осврнула се на натписе у медијима у којима се наводи да се осумњичени Алексић постављао као Бог наспрам својих ученика.

„То су глупости, то је колико знам, изјава једне од девојака, да би потрепила варијанту „секта“ и слично. Нема везе са ситуацијом“, рекла је Машићева и додала:

„Тврдим да тај човек није ни насилник, ни психопата, ни силоватељ, ни све оно што се протекла четири месеца провлачи кроз медије који нам чине живот“, рекла је она.

Глумци: Оптужбе неспојиве с Миком
На страну Алексића, стали су и истакнути глумци Вук Костић, Растко Јанковић и Горан Султановић, тврдећи да је немогуће да се то дешавало у школи глуме „Ствар срца“.

„Ја сам у групу дошао ’85 године, ’97 сам уписао факултет. Наставио сам да долазим на часове, никада нисам приметио нешто чудно, нити да су нека деца била несрећна. Искрено, не знам за тако нешто. Ја сад ово говорим, не због Мике и Биљане, већ због себе. Верујем да једног дана, када одем Богу на истину, ако ме питају зашто нисам рекао истину, онако како сам ја знао, да је Мика био добар и спреман да помогне, шта ја треба да кажем: „Сви су причали““, рекао је Костић и додао:

„Ја те девојке не познајем и никада ништа слично нисам чуо ни од кога за све ове године, а нас је васпитавао, нас момке, да имамо пуно поштовања према цурама и да будемо џентлмени“, додао је.

И глумац Растко Јанковић бранио је Алексића, тврдећи да не верује у оптужбе.

„Није био строг, али је очекивао од тебе да мислиш. Да будемо јасни, нико те не тера да идеш на аудицију и у драмски студио, то је твоја одлука. Ако те уопште прими. Апсолутно нисам поверовао да је то могуће, то ми је апсолутно неспојиво са Миком. Прво сам помислио да је то фејк њуз“, рекао је Јанковић, додавши да је свима тренутно тешко, али да је „најтеже Алексићу“.

Ни Горан Султановић није био другачијег мишљења.

„Мику Алексића познајем отрпилике 50 година, ја просто не могу да верујем у ту причу која се бави Миком Алексићем, јер бих за тих 50 година открио било који детаљ у тим мушким разговорима. Невероватне ствари се дешавају, човека баце на стуб срама без иједног доказа. Убеђен сам и обе руке бих ставио да је то немогуће“, рекао је он.

Сем њих, гостовала је и неколицина Алексићевих ученика, који су тврдили да „ништа чудно нису приметили током часова глуме“, додавши да „не верују у оптужбе“.

 

 

 

 

 

 

Извор: нова.рс