Србија

Стигло саопштење! ОБЈАВЉЕНА КОНАЧНА РАНГ-ЛИСТА: Средњошколцима по 100.000, а студентима по 120.000 динара!

– На сајту Града Београда данас су објављене коначне ранг листе за доделу стипендија ученицима средњих школа и студентима високошколских установа Града Београда за 2021. годину, саопштио је Секретаријат за образовање и дечју заштиту.

Након рангирања пристиглих пријава, комисија је обавила свој део посла и изабрала најбоље које ће Град неповратном стипендијом подржати у даљем образовању. Честитам им и желим им много успеха у томе, изјавио је за Беоинфо градски секретар Славко Гак.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је објаснио да је ове године као новина за средњошколце уведен и критеријум социјално-економског статуса породице ученика, будући да због корона вируса нису одржавана школска такмичења која су се свих претходних година бодовала на конкурсу.
Тиме смо осигурали да новац усмеримо ка онима којима је најпотребнија ова помоћ, рекао је Гак.

Како је истакао, уз већ додељене стипендије ученицима и студентима са инвалидитетом, Секретаријат за образовање и дечју заштиту је за стипендирање најбољих ђака и студената у 2021. години издвојио укупно око 22 милиона динара.

Ученици средњих школа добијају по 100.000 динара, док студентска стипендија износи 120.000 динара.

Ученицима средњих школа додељује се укупно 25 стипендија, од тога 23 ученицима гимназија и средњих стручних школа и две ученицима уметничких школа.

Студентима високошколских установа додељују се укупно 102 стипендије, од тога 55 за студенте природно-математичког усмерења, 39 за студенте друштвено-хуманистичког усмерења и осам за студенте уметничког усмерења.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг