Србија

Стигло упозорење! ВЕЛИКА ЛЕТЊА ОЛУЈА ДОЛАЗИ У СРБИЈУ ПОПОДНЕ: Чувени метеоролог најавио детаље

Метеоролог Недељко Тодоровић рекао је да нас поподне очекује права летња непогода и да је она уобичајена за мај месец. Он истиче да ће кише бити на северу Србије и у централним деловима наше земље, а да ће ситуација бити нешто боља на крајњем југу.

Тодоровић каже да нас овакво промењиво време очекује до петка. Он истиче да су мај и јун најкишовитији месеци, али да има година када је и мај месец сушан, што, како истиче, није добро за земљорадњу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Метеоролог за ТВ Прва истиче да је мајско време превртљиво, као и да су ноћи и јутра свежа током овог месеца. То је умерено топло и нормално за мај јер је потребно да се, како каже, тло загреје.

Тодоровић наводи да нас очекује топло лето, а да нас током јуна и јула, поред топлог сунчаног времена, очекује и киша.

Данас нас очекује топлије у јужним пределима Србије, а на северу захлађење са кишом. Ово наоблачење се током дана шири на остале крајеве и условиће кишу и локалне пљускове поподне у већини предела. На северу ће бити свежије него на југу Србије за око 10 степени. Минимална температура од 9 до 14, а максимална од 16 до 28 степени на југу Србије, у Лесковцу.

Подсетимо, РХМЗ издао је раније хитно упозорење на могућу појаву локалних временских непогода. Тако су навели да нас данас у Србији очекује могуће локално краткотрајне временске непогоде, односно обилнији пљускови са грмљавином, појава суградице и града и јак, краткотрајно и олујни западни и северозападни ветар.

У Србији ће на снази бити наранџасти метео аларм за већи део наше земље због кише и грмљавине: Он ће бити на снази у Бачкој, Банату, Срему, Београду, западној Србији, Шумадији, Поморављу и источној Србији, док ће на југу Србије бити жути метео аларм.

 

 

 

 

 

 

Извор: Еспресо/Мондо