Србија

Стравично! ТУГА У ДОМУ НАСТРАДАЛОГ ДЕЧАКА „Прегазио нам је дете комбијем, изашао и отишао у пошту да плати рачуне…“

„Един је стајао је поред пута када га је ударио комби. Није уопште био на коловозу. Након што га је ударио, возач комбија је изашао из возила и ушао у пошту да плати рачуне. Прегазио нам је дете и отишао да плати рачуне…“

Овим речима почињу болну исповест Бојан и Кристина Крстић, родитељи четворогодишњег Едина Крстића из Поповца, кога је јуче у овом селу код Ниша ударио комби којим је управљао С.Ј. (48) и усмртио га на лицу места.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На месту страшне несреће родитељи малишана поставили су венац са опроштајном поруком и то баш на месту где је дечак стајао. Крај венца, кесица бомбона и ратлук, поред упаљене свеће за покој душе малишана. У њиховом породичном дому, туга и неверица, родбина и пријатељи долазе да изјаве саучешће. Тело малишана донето је кући, где ће укућани бдети над њим целе ноћи. Мали ковчег стао је на сто у дневној соби…

„Един је био јак здрав, прав и весео дечак. Највише је волео да вози бицикл и да се игра аутићима. Јуче смо се заједно враћали кући, и јуче је био бициклом, али је стајао поред пута, уопште није био на коловозу. Јао, да сам знала шта ће бити, нигде не бих ишла тог дана. Шта ће тај комби на том тротоару, јел то пут. Не види дете и бициклу? Па није пут да ту иде“, прича очајна мајка.

Страшна трагедија одиграла се пред њеним очима у тренутку.

„Мали Един је стајао на тротоару на безбедном месту. Дете ме је сачекало на тротоару, ни на каквој улици није био. Ту се не вози, ту је било безбедно. Ја као мајка сам знала да ми је дете на безбедном месту и он ме је чекао ту да би могли да пређемо главну улицу и да наставимо кући. Возач је налетео кобијем из друге улице и директно је ударио у моје дете, поред мене на 100 метара. Након тога је затворо комби изашао и отишао да плати рачуне. Полиција је после отишла по њега. Дете сам извадиламртво, крвао, изнела га у рукама, одмах сам га унела у амбуланту. Док је стигла Хитна помоћ из Ниша само су могли да констатују смрт“, прича очајна мајка.

Отац Бојан каже да је ово пример бахате вожње.

„Дете је стајало са бициклом поред пута када га је ударио комбијем. Право је налетео на њега. И када су рекли: “чекај дете“, он се још вратио у рикверц и још га је докрајчио. Поставио сам венац баш на месту где је стајао Един“, каже Бојан.

Мештани Поповца згранути су трагедијом и погибијом малишана.

„Страшно, сви смо потресени. Писали смо петицију да се поставе „лежећи полицајци“ како би се успорили возачи који јуре сеоским улицама. Том улицом пролази баш доста возила, каже једна мештанка Поповца.

Возач ухапшен

Како је „Блиц“ писао, нишка полиција ухапсила је јуче после несреће возача С. Ј. (48) из Ниша због сумње да управљајући комбијем ударио четворогодишњег дечака наневши му повреде од којих је преминуо на лицу места. С. Ј. се сумњичи да је извршио кривично дело тешка дела против безбедности јавног саобраћаја. По налогу Основног јавног тужилаштва у Нишу, осумњиченом је одређено задржавање до 48 часова и он ће, уз кривичну пријаву, бити приведен тужиоцу.

Сахрана

Един Крстић (4) ће бити сахрањен 14.маја у 14 часова на гробљу у Поповцу. На последњи починак ће га испратити отац Бојан, мајка Кристина, сестра Николина (9), брат Флоријан (6) као И бројна родбина и пријатељи.

 

 

 

 

 

 

Извор: Блиц.рс