Русија

СУХОЈИ И МИГОВИ ПАРАЈУ НЕБО У МОСКВИ! Ево шта ће Путин у недељу показати свету

Фото: Јутјуб

На Црвеном тргу у Москви одржава се генерална проба Параде победе у част 76. годишњице победе у Другом светском рату

Јутрос су Московљани и гости престонице сведоци спектакла – све је као што ће бити 9. маја. Колона војне технике прошла је кроз центар руске престонице и постројила се онако како ће ући на Црвени трг који је неколико сати пре почетка пробе дезинфикован у складу са захтевима санитарних власти због пандемије вируса корона.

Највећу пажњу привукле сеу авио снаге Русије, “мигови” и “сухоји” најновије генерације винули су се у небо испуштајући боју руске заставе.

Програм параде не се разликује много од већ добро познатог сценарија, а као и увек прва ће марширати чета добошара у пратњи групе која носи симболе победе, државне заставе Руске Федерације и симболе Оружаних снага Русије.

Први пут ће у паради учествовати и студенткиње Војне академије ваздушне одбране и парадне јединице кадетског корпуса Истражног комитета. Руска авијација ће и данас украсити небо руске престонице.

У Паради победе која ће бити одржана у недељу 9. маја, учествоваће више од 12.500 људи, преко 190 јединица наоружања, војне и специјалне технике, као и 76 авиона и хеликоптера.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс/rs.sputniknews.com