Русија

Свет у неверици! АКО НАТО КРЕНЕ НА РУСИЈУ, НЕМАЧКА СПРЕМА ШОКАНТАН ПОТЕЗ! Ханделсблат открио шта чека Алијансу у случају сукоба са Москвом

Нема готово никакве шансе да би се Немачка укључила у некакву војну акцију НАТО против Русије, чак и ако би ова упала на територију балтичких држава, уверен је новинар угледног немачког дневника „Ханделсблата“ Волфганг Мунхау

Он додаје да би било наивно мислити да би 5. члан Северноатлантског споразума о колективној безбедности моментално ступио на снагу у случају оружаног конфликта између Русије и Алијансе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према његовом мишљењу, тачка на којој би, хипотетички, могао да почне сукоб је Сувалски коридор – простор у дужини од око 100 километара који би могао да повеже територију Белорусије и Калињинградску област. Ту сада пролази граница између Пољске и Литваније.

„Не мислим да међу немачким политичарима може да се успостави вец́ина која би подржала војне акције у било којој форми“, навео је аутор чланка и подсетио на речи председника Немачке Франка-Валтера Штајнмајера о томе да су маневри НАТО у Сувалском коридору само „звецкање оружјем“.

Такође је подсетио да је немачки председник изјавио да је Немачка Русији „дужна Северни ток 2“ како би се „искупила за грехе из времена Другог светског рата“.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс/rs.sputniknews.com