Свет

Свет у шоку! АМЕРИЧКИ ОБАВЕШТАЈЦИ ТВРДЕ ДА ЗНАЈУ ШТА СЕ ДОГОДИЛО У ВУХАНУ! Ово су нове информације о пореклу короне!

У извештају америчке обавештајне службе наводи се да су три истраживача кинеског Института за вирусологију у Вухану оболела још у новембру 2019. године са симптомима који одговарају и ковиду 19 и сезонским обољењима, пренео је „Волстрит журнал“.

У том извештају, како преносе медији, се наводи и да је њихово стање било за хоспитализацију, а нови детаљи о интензитету симптома које су испољили могли би да покрену и нову расправу о пореклу пандемије вируса корона, указују два извора упозната са документом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У извештају Стејт департмента који је објављен у јануару наводи се да су се истраживачи разболели у јесен 2019. године, али се не тврди да су они били хоспитализовани.

У извештају који је званични Пекинг поднео Светској здравственој организацији, влада Кине тврди да је први пацијент са симптомима ковида 19 откривен 8. децембра 2019. године у Вухану.

Ипак, америчка обавештајна служба не располаже поузданим подацима о болести кинеских истраживача.

– На крају, ништа се дефинитивно не може закључити – наводе амерички обавештајни извори.

Подсетимо, СЗО је послао тим стручњака у Вухан који је требало да истражи порекло вируса корона, као и једну од теорија да је тај вирус настао у једној од најсавременијих лабораторија на свету – Института за вирусологију у Вухану.

Тим, међутим, није донео коначан закључак о томе упркос томе што су се марту након посете тима СЗО Вухану поновљене теорије да је вирус прешао са животиње на човека.

 

 

 

 

 

 

Извор: Srbijadanas.com/rs.sputniknews.com