Свет

СВЕТ У ШОКУ! Ево шта је са девојком која је примила шест доза „Фајзерове“ вакцине одједном

Рим — Девојка стара 26 година из Тоскане, која је грешком примила шест доза вакцине „Фајзера“, постала је први и за сада једини случај на свету.

Такво нешто, наиме, није се догодило ни у току експерименталних фаза тестирања вакцине. Реч је о стажистикињи психологије у здравственој установи „Тоскана Норд Овест“, која се вакцинисала у недељу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како преноси РТС, она је јутрос пуштена из болнице у којој је праћено њено стање.

Лекари су изјавили да није било никаквих последица, осим типичних симптома који могу да се догоде после било које вакцине, а то је повишена температура, болови у костима и бол у руци.

Девојка је пуштена кући, иако ће њено здравље бити праћено у наредних шест месеци тако што ће морати да се подвргне вађењу крви сваке седмице.

Антонела Винченти, директорка одељења за инфективне болести у болници „Ноа“ у Маси, рекла је да још увек није могуће рећи какав ће ефекат изазвати ова превелика доза на имунолошки систем девојке.

„Још увек не знамо да ли ће бити потребна друга доза вакцине или ће она бити третирана као особа која није примила ниједну дозу, што је скоро извесно“, каже Антонела Винченти.

Из здравствене установе „Тоскана Норд Овест“ изјавили су на конференцији за штампу да је отворена истрага.

„Не желимо да упропастимо животе никоме. Ради се о људској грешци, моја ћерка је добро, иако нас је страх, јер нико није у стању да нам каже шта ће се десити њеном организму у будућности“, изјавила је мајка девојке из Тоскане.

Сличан случај догодио се и у Израелу, када је медицински радник примио пет доза „Фајзерове“ вакцине.

 

 

 

 

 

 

Извор: РТС