Србија

Трагедија! ДЕВОЈКА (24) ПРЕМИНУЛА ОД КОРОНЕ ОДМАХ НАКОН ПОРОЂАЈА: “Мама, спремна сам да одем!”

Мариела Луна, мајка 24-годишње породиље Карен која се породила, а потом умрла од последица коронавируса у Служби са неонатологију болнице Роусон у Сан Хуану, истиче да ћерку не може да врати, али жели да њена унука која је рођена после 24 недеља трудноће, остане жива и здрава.

У овом тренутку једино што Мариела Луна жели јесте да види своју унуку Замиру, једино што јој је остало од ћерке.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Дведесетчетворогодишњакиња из аргентинског Албадрона, осећала се добро све до суботе, када је примљена на хитан царски рез.

– Те вечери ме је позвала и рекла: “Мама, морам да одем на царски рез, спремна сам”. То је било последњи пут да сам је чула. У недељу су ми рекли: “Госпођо, жао нам је, ваша ћерка је преминула” – навела је несрећна жена, преноси Тиемпо де Сан Јуан.

Мариела је у понедељак 11. маја отпратила ћерку у болницу пошто је притом била и дијабетичар, али њено стање било је стабилно.

– Након тога отишла сам на посао, а из болнице су ме позвали и рекли да је Карен пала у несвест, али да ће бити добро. Тек у четвртак су ми рекли да је позитивна на коронавирус. У суботу ме је ћерка позвала и рекла да морају хитно да јој ураде царски рез, да би ми у недељу јавили да је веома лоше и да је преминула – истакла је она.

Њена унука Замира рођена је после 26 недеља мајчине трудноће, имала је 1.500 грама. Карен је тражила да види ћерку, али због озбиљности ситуације нису јој дозволили.

Потом је умрла, а да никада није ни видела своју бебу.

– Све што желим је да моја унука сада буде добро и да је водим кући. Она ми је једина успомена на ћерку – закључила је Мариела Луна.

 

 

 

 

 

 

Извор: Еспресо/Објектив.рс