Србија

Трагедија погодила Србију! ТУГА НА МЕСТУ НЕСРЕЋЕ, МАЈКА ДОЗИВА СИНА! Младићи су колима упали у језеро, ЈЕДАН ЈЕ ОСТАО НА ЊЕГОВОМ ДНУ!

Други дан Васкрса велика туга обавила је Мајданпек. Тројица другова Б.И.(19) , Л.Г. (17) и В.Ђ.(17) доживели су саобраћајну несрећу када су у аутомобилу марке ,,пежо,, слетели у језеро Велики Затон. Возач аутомобила који је се кретао иза њих је некако успео да двојицу младића извуче из воде, док је трећи, Б.И.(19) остао у возилу које је потонуло на дно језера.

Како Информер сазнаје пре несреће тројица нераздвојних другова узела су кола марке ,,Пежо,,од оца једног од њих и другог дана Ускрса након уранка око 22 сата решили да се провозају до језера. Из непознатих разлога уз претпоставку да су возили пребрзо, на неосветљеној деоници која је испресецана кривинама, слетели су са пута и са висине од око 10 метара преко неприступачног терена од грања и дрвећа са стрме литице право у воду језера Велики Затон.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Стравичан призор приметио је возач аутомобила који се у том тренутку на срећу задесио иза њих и кренуо у спасавање младића. За сада се још увек нагађа и предпоставља да двојица нису била везана сигурносним појасевима па су кроз отворена врата услед тумбања аутомобила излетели из аута, док је деветнаестогодишнии Б.И. остао у колима која су врло брзо нестала под водом.

Л.Г. стар седамнаест година једини је био у том тренутку у свесном стању и покушао је да исплива, док је В.Ђ (17) био без свести када је излетео из аутомобила и упао у хладну воду. На сву срећу они су спасени и одмах превезени на одељење Хитне помоћи мајданпечког Дома здравља, са лакшим телесним повредама, док су припадници Полиције Мајданпек и Ватрогасне јединице и Дома здравља узалудно покушавали да лоцирају и пронађу аутомобил у коме је остао несретно настрадали момак Б.Ђ.(19).

До дубоко у ноћ претраживано је читаво приобаље Мајданпечког језера Велики Затон и околине али све је било узалуд.

На лице места дошла је мајка настрадалог момка, Весна Илић и млађи брат Ј.И. чији су крици дозивања сина из свег гласа одјекивали целе ноћи крај језера Велики Затон.

,, Богдане врати се молим те… пробуди се.. одзвањали су кроз ноћ вапаји, запомагање и молба несретне мајке деветнаестогодишњег Б.И. коју је све време кроз плач тешио младји син Јован.

,, Не могу ово да прихватим. Не чекајте, идите нађите га молим вас…ја не могу да издржим вратите ми сина … Убићу се одмах ако се не појави мој син, мој првенац …кукала је нутешна мајка Весна на сав глас, која живи са двојицом синова и који су јој све у животу. Иначе, Весна Илић је запослена у Општинској управи у Мајданпеку.

,,Ово је страшна трагедија, не могу да поверујем да се ово догодило, кроз плач је понављала школска другарица из разреда настрадалог младића која је са групом другова и другарица одмах стигла на место несреће.

У неверици су и остали који су протекле ноћи чим стигли на место трагедије желећи да на било који начин помогну. Отац друга тројице младих мајданпечана чији се син налази у Београду, није могао да прихвати да се ово догодило.

,,Дружио се са мојим сином,дете ми је долазило у кућу са братом и осталима из друштва. Слаб сам на све њих. Браћа Богдан и Јован су посебно добра деца, видно потресен рекао је за Информер отац једног од њихових другова.

Будући да се трагедија догодила дубоко у ноћ и да је због неприступачног терена било немогуће било шта учинити до јутра, чекује се долазак Ронилачке екипе јединице Жандармерије.

Иначе, према незваничним информацијама настрадали младић Б.И.(19) за кога се предпоставља да је управљао аутомобилом, још увек није имао возачку дозволу, већ је ових дана похађао обуку за возаче.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс

Ознаке