Србија

Туга! ДЕЧАКУ (6) НИЈЕ БИЛО СПАСА! Потресна исповест комшије који је покушао да спречи трагедију код Ниша: УЗЕО САМ ГРАБУЉУ…

Шестогодишњи дечак се јуче утопио у септичкој јами, а комшија Зоран Марковић је на све начине покушао да га спаси

Трагедија се догодила у дворишту породичне викендице у насељу Караула када се дечак играо са братом поред куће док је мајка са сестром седела у башти.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Чуо сам паничне позиве: „Зоране, Зоране…“ Истрчао сам и видео комшиницу Виду, била је успаничена, прво је покушала да дозове мога брата, али њега није било код куће, па је дотрчала до нас. Вриштала је: „Зоране, Зоране… Пало је дете у шахт!“ Са сином сам отрчао до њиховог дворишта, погледао сам у рупу, од малишана није било трага, јадник се већ удавио – овако јучерашњу несрећу у нишком насељу Караула описује Зоран Марковић, комшија породице шестогодишњег У. Л. који се утопио у септичкој јами.

До трагедије је дошло око 17.30 сати у викендици малишанове породице где су дошли да проведе ускршње празнике.

Док је дететова мајка са сестром седела у кући, У.Л. и његов млађи брат су се играли у дворишту. Млађи дечак је и алармирао породицу видевши како му се брат дави.

– Страшно је било то гледати, млађи дечак је седео на једној цигли поред јаме, није јадан знао ни шта се дешава. Дохватио сам неку грабуљу од метар и по дужине, испружио сам се колико сам могао, син ме је држао али узалуд, нисам успевао да видим дете. Када сам схватио да ништа не могу да урадим, рекао сам дечаковој породици да зову ватрогасце. Наставио сам да гледам у јаму, надао сам се да ћу видети мехурове који ће показати да још дише, али никаквог знака да је дете живо није било – описује Зоран трагедију којој је сведочио.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс