Свет

УДАРНО! Америка послала Ф-18! Израел гомила војску на граници, 100.000 Палестинаца у Источном Јерусалиму!

Хамас је и рано јутрос лансирао ракете на Тел Авив према Јерусалиму.

Израел је обећао да ће наставити да гађа исламистичке фракције у Гази упркос предвиђању америчког председника Џоа Бајдена да би се њихов сукоб ускоро могао завршити.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Није било непосредних информација о жртвама ракетног напада због којих су се огласиле сирене све до северног Нахалала, 100 километара од Газе, због којих је хиљаде Израелаца морало у склоништа, преноси Ројтерс.

Израел је лансирао ракете на северни град Газе јутрос. Према ТВ каналу Ал-Џазира, ваздушни напади су извршени на четврт Шеик Радван, а тела две особе пронађена су испод рушевина срушене куће. Најмање 67 људи убијено је у Гази од понедељка када је ситуација ескалирала, објавило је министарство здравства у Појасу Газе.

У Израелу је убијено седам људи, потврдили су израелски здравствени званичници.

Размена ракетних удара између Израела и палестинских радикала из појаса Газе уследила је након избијања немира у близини џамије Ал-Акса у јерусалимском Старом граду почетком маја. Сукобе између Палестинаца и израелске полиције покренули су се пресудом израелског суда о заузимању стамбених кућа.

Америка послала Ф-18

Америчке ваздушне снаге централне команде објавиле су у четвртак да су Ф-18 војни авиони испручени у Саудијску Арабију да би осигурали сигурност и стабилност на Блиском истоку.

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92