Србија

Ударно! ОФАНЗИВА ЦРНЕ ГОРЕ, И ДРИТАН У БЕОГРАДУ! После Кривокапића, и Абазовић стиже у Србију! Ово је разлог!

Потпредседник црногорске владе Дритан Абазовић изјавио је да очекује да ће у јуну бити у званичној посети Београду.

Он је гостујући у емисији „У жизи“ подгоричке А1 тв, рекао да ће радо путовати за Београд.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Црна Гора треба да пошаље новог амбасадора у Србију – навео је Абазовић и поручио да „морамо покушати да релаксирамо односе и сведемо их на пријатељску меру“.

Влада Црне Горе, каже, не жели непријатељске односе, нарочито не са суседима.

Коментаришући односе владе и валадајуће већине, Абазовић је рекао да тренутно има осећај да су као, како је рекао, „рогови у врећи, а да је он та врећа“.

Одбијање председника Мила Ђукановића да потпише Закон о државном тужилаштву, Абазовић је оценио неспремношћу шефа државе да се, како је рекао, суочи са правдом.

Лично, итиче, даје све од себе да се смири ситуација између владе и парламентрне већине, односно да се та кохезија ојача.

– Покушавам да личним контактима и пријатељским односима са људима у државном парламенту објасним потребу веће кохезије. Улога парламента је много побољшана, али морамо имати већу одговорност за оно што радимо. Државни буџет је требало усвојити доста раније – истакао је Абазовић.

Према његовим речима посланици морају да разумеју да неке ствари не могу да одлажу у бескрај.

– Имам осећај да смо као рогови у врећи, а да сам ја врећа. Апел је да будемо одговорнији у наредном периоду – поручио је Абазовић.

Он је истакао и да рука правде може стићи до свих, али да то изискује испуњавање одређених процедура.

– Влада је спремна да иде на “главу хоботнице“ – тврди Абазовић поводом борбе против организованог криминала и додаје даа су „пипци те хоботнице далекосежни, а неки су прекинути”.

Спреман је, каже, да иде и на Мила Ђукановића, али додаје да неће да оптужује људе без доказа.

Подестимо, синоћ је у Београд стигао председник Владе Црне Горе Здравко Кривокапић, како би разговарао са патријархом Српске православне цркве, господином Порфиријем.

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс