loading...
Србија

УЖАС! Масовна гробница: Код некадашње школе пронађени остаци 215 деце! Цела држава у шоку!

Фото: Pixabay.com
Фото: Pixabay

Масовна гробница са остацима 215 домородачке деце откривена је на територији некадашње интернатске школе на југу канадске провинције Британске Колумбије.

Реч је о ученицима школе за домородачку децу у близини града Камплупса у Британској Колумбији, а њихови остаци пронађени су уз помоћ посебног радара, саопштено је из локалне доморадечке заједнице, преноси Гардијан.

Неки од пронађених остатака припадају деци од три године, али узроци и време њихове смрти још увек нису познати, а школа је под вођством Римокатоличке цркве радила од 1890. све до 1978. године.

Откриће је премијер Џастин Трудо у петак назвао потресним подсетником на срамотно поглавље у историји те земље.

Шестогодишња истрага канадског интернатског система, кроз који је прошло најмање 150.000 доморадачке деце која су насилно одвајана од својих породица, утврдила је 2015. године како је тај у међувремену укинути систем представљао “културни геноцид” у коме је емоционално, а и сексулано злостављање било веома распрострањено као и присилни рад.

У истим документима се помиње да су ученици били изложени епидемијама морбила, туберкулозе, грипа и других заразних болести, а многи су и умрли.

 

 

 

 

 

 

Фото: Pixabay.com
Извор: Танјуг