Србија

УЖАС! Масовна гробница: Код некадашње школе пронађени остаци 215 деце! Цела држава у шоку!

Фото: Pixabay.com
Фото: Pixabay

Масовна гробница са остацима 215 домородачке деце откривена је на територији некадашње интернатске школе на југу канадске провинције Британске Колумбије.

Реч је о ученицима школе за домородачку децу у близини града Камплупса у Британској Колумбији, а њихови остаци пронађени су уз помоћ посебног радара, саопштено је из локалне доморадечке заједнице, преноси Гардијан.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Неки од пронађених остатака припадају деци од три године, али узроци и време њихове смрти још увек нису познати, а школа је под вођством Римокатоличке цркве радила од 1890. све до 1978. године.

Откриће је премијер Џастин Трудо у петак назвао потресним подсетником на срамотно поглавље у историји те земље.

Шестогодишња истрага канадског интернатског система, кроз који је прошло најмање 150.000 доморадачке деце која су насилно одвајана од својих породица, утврдила је 2015. године како је тај у међувремену укинути систем представљао „културни геноцид“ у коме је емоционално, а и сексулано злостављање било веома распрострањено као и присилни рад.

У истим документима се помиње да су ученици били изложени епидемијама морбила, туберкулозе, грипа и других заразних болести, а многи су и умрли.

 

 

 

 

 

 

Фото: Pixabay.com
Извор: Танјуг