Србија

ВЕЛИКА АКЦИЈА ПОЛИЦИЈЕ: Пали опасни преваранти, ако су и вас насамарили јавите се на овај број

ПРИПАДНИЦИ Министарства унутрашњих послова у Београду, у сарадњи са Трећим основним јавним тужилаштвом, ухапсили су Н.Б. (1981), Љ.А. (1949), М.К. (1974) и Б.В. (1981), сви из Београда, због постојања основа сумње да су извршили више кривичних дела преваре, као и Д.Ш. (1975) из Београда, који се поред овог, терети и за кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Сумња се да су они, заједно са С.Ш., који је раније ухапшен и налази се у притвору Окружног затвора у Београду, од 2018. године до хапшења, обећавали физичким лицима посао у јавним предузећима (Телеком Србија, Електропривреда Србија, НИС и др.) и за узврат узимали новац и да су лажним представљањем и фалсификовањем докумената, исправа и уговора, довели више лица у заблуду и на тај начин себи прибавили противправну имовинску корист.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Приликом претреса станова осумњичених, пронађене су значке које подсећају на полицијске службене легитимације, панцир, палица са натписом „Стоп полиција“, средства за везивање – „лисице“, а код осумњиченог Д.Ш. пронађен је пиштољ и већа количина муниције, због чега постоје основи сумње да су се представљали као полицијски службеници, као и да су вршили кривична дела са елементима насиља.

Осумњичени су, уз кривичну пријаву, приведени Трећем основном јавном тужилаштву у Београду.

Извор: Новости