loading...
Србија

ВЕЛИКА АКЦИЈА ПОЛИЦИЈЕ: Пали опасни преваранти, ако су и вас насамарили јавите се на овај број

ПРИПАДНИЦИ Министарства унутрашњих послова у Београду, у сарадњи са Трећим основним јавним тужилаштвом, ухапсили су Н.Б. (1981), Љ.А. (1949), М.К. (1974) и Б.В. (1981), сви из Београда, због постојања основа сумње да су извршили више кривичних дела преваре, као и Д.Ш. (1975) из Београда, који се поред овог, терети и за кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Сумња се да су они, заједно са С.Ш., који је раније ухапшен и налази се у притвору Окружног затвора у Београду, од 2018. године до хапшења, обећавали физичким лицима посао у јавним предузећима (Телеком Србија, Електропривреда Србија, НИС и др.) и за узврат узимали новац и да су лажним представљањем и фалсификовањем докумената, исправа и уговора, довели више лица у заблуду и на тај начин себи прибавили противправну имовинску корист.

Приликом претреса станова осумњичених, пронађене су значке које подсећају на полицијске службене легитимације, панцир, палица са натписом „Стоп полиција“, средства за везивање – „лисице“, а код осумњиченог Д.Ш. пронађен је пиштољ и већа количина муниције, због чега постоје основи сумње да су се представљали као полицијски службеници, као и да су вршили кривична дела са елементима насиља.

Осумњичени су, уз кривичну пријаву, приведени Трећем основном јавном тужилаштву у Београду.

Извор: Новости