Србија

ВЕЛИКА АКЦИЈА ПОЛИЦИЈЕ: Ухапшено 13 особа

Фото: Јутјуб

Предузеће оштећено за милионе.

По налогу посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Нишу ухапшено је 13 осумњичених за злоупотребе са јавном набавком за пошумљавање терена шумског газдинства „Врање“. Против једног осумњиченог ће бити поднета кривична пријава у редовном поступку.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ухапшени су Р. А. (57), Г. Н. (55), Б. И. (45), М. Н. (33), Н. З. (51), Г. Р. (56), С. Ј. (39), Н. М. (30), Г. И. (52), В. С. (60), М. П. (37), Д. М. (58) и Т. С. (36), а кривична пријава ће бити поднета против А. Ц. (34).

Сви се терете за кривично дело злоупотреба службеног положаја, саопштио је МУП.

Сумња се да су Р. А., М. Н., Г. Н., Г. Р., С. Ј., В. С., М. П., Б. И., Н. М., Д. М., Г. И. и Н. З., као чланови Комисије шумског газдинства „Врање“, на основу Одлуке о додели уговора о отвореном поступку јавне набавке на пословима гајења шума на подручју шумског газдинства „Врање“ сачинили фиктивне записнике о техничком пријему радова на пошумљавању терена ушумском газдинству „Врање“, које су наводно извеле предузетничке радње „Грин Форест“ из Сурдулице и „Форест Верде“ из Ниша.

На основу тога, Т. С. и А. Ц. су, како се сумња, те радове фактурисале и наплатиле, иако нису изведени у целости.

Сумња се да је део садница које су биле планиране за пошумљавање шумског газдинства „Врање“ задржала Т. С. ради даље продаје, док је део садница уништен.

На тај начин је прибављена је противправна имовинска корист, а шумско газдинство „Врање“ је оштећено за износ од 4.601.584 динара, наводи МУП.

Извор: Телеграф/srbijadanas.com