loading...
Регион

ВЕЛИКА ТРАГЕДИЈА! Убила се мајка деветоро деце: Пре самоубиства написала “Ја сам умрла” и окачила ФОТОГРАФИЈУ!

Елвира је два дана пре него што је дигла руку на себе, поставила црну профилну слику на Фејсбуку

У селу Грачаница код Живиница у БиХ већ три дана влада неописива туга за угашеним младим животом, након што је Елвира Мулавдић, мајка деветоро деце, умрла попивши шаку таблета.

Она је сахрањена јуче у присуству родбине, комшија и пријатеља који су тешили уплаканог супруга несретне жене и децу.
Ајдин, најстарије дете, има 14 година, а најмлађа је четворомесечна беба Илхан.

Елвира је два дана пре него што је дигла руку на себе, поставила црну профилну слику на Фејсбуку, а испод је у коментару написала: “Ја сам умрла”.

Директор Дома здравља у Живиницама Есед Омеркић потврдио је да је Елвира одузела себи живот попивши шаку таблета.

Омеркић је рекао како је у суботу, 22. маја, у 15.55 сати Служба хитне медицинске помоћи добила позив из породице Мулавдић и одмах су с лекаром ургентне медицине и особљем стигли на лице места.

– Добили су информације да је Елвира попила 150 таблета “апаурин” од 10 милиграма и одмах су реаговали. Дат јој је потребан лек, укључена јој је инфузија у санитету и превезли су је у Интерну клинику УКЦ-а у Тузли. Констатовано је тровање таблетама те је упућена у Клинику за психијатрију. Међутим, неко из породице је, на своју руку, уместо да је сместе у клинику, пацијенткињу повезао кући. Увече, у 1.33 сати, жена је преминула. Обавештена је и полиција, али обдукција тела није наређена, с обзиром на то да су се знали стварни узроци смрти – рекао је директор Омеркић.

В. д. директора Центра за социјални рад у Живиницама Азром Хоџић рекао је да је стање у којем се налазила ова породица њима познато. Урађено је шта је било по закону.

– Ми смо, што се тиче материјалних давања, испуњавали своје обавезе. Имали су редовни и увећани дечији додатак, надокнаду за туђу негу за троје деце, а једно дете смо сместили у интернат у Тузли ради школовања. Радили смо с овом породицом, брачних проблема је било. Ми ћемо ускоро извршити процену породице и донети план третмана – истиче Хоџић.

Новац за кућу

Хуманиста Осман Јајић из суседних Вуковија казао је да се формира група на чијем је он челу. Сакупиће се новац да се исплати кућа Мулавдића, да деца имају где да буду, наравно, након што институције одлуче шта ће бити са Ајдином (14), Арнелом (13), Мејрем (11), Елвисом (9), Алемом (8), Мелином (5), Илданом (3), Муратом (2) и четворомесечним Илханом.

 

 

 

 

 

 

Извор: Аваз.ба