Србија

Велика туга! ИЗГУБИО БИТКУ СА БОЛЕШЋУ: Преминуо Матија Божић (24)

МАТИЈА Божић (24), младић је који се од априла 2019. године, бори са злоћудним тумором носница и синуса, нажалост, напустио нас је јуче, потврђено је у фондацији Буди хуман.

Матија је оперисан два пута у кратком року, међутим, ни после друге операције није било позитивних промена. Наставио је лечење радиотерапијом (четири циклуса), али резултати ни онда нису били добри.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Од априла 2019. се борио са злоћудним тумором носница и синуса.

Матија је живео као и сви млади, водио срећан и безбрижан живот све до почетка априла 2019. године. Тада су почели први симптоми због којих је упућен у Клинички Центар Војводине-клиника за ОРЛ где је по хитном поступку и оперисан априла месеца 2019. године.

Матија је отпуштен са дијагнозом злоћудног тумора носница и синуса. У постоперативном току су откривене рецидивантне промене због којих је упућен на ВМА у Београду – клиника за ОРЛ.

Убрзо је поново оперисан са откривањем основног тумора са рецидивантним променама и прогредијентним током. После ове операције није било позитивних промена већ напротив појаве инвазивних промена читаве регије носа, синуса и инфилтративне промене у пределу левог ока. Матија је даље наставио лечење радиотерапијом (четири циклуса), али нажалост ни после тога резултати нису били добри.

Конзилијарним прегледом предложена је радикална операција уз могућност вађења левог ока као једина опција у нашој земљи. Матијина једина преостала нада била је лечење хемиотерапијом, имунотерапијом и биолошком терапијом које су изискивале доста материјалних средстава.

Средства су прикупљена, али Матија је, нажалост, преминуо.

 

 

 

 

 

 

Извор: Телеграф.рс