Регион Србија

Вјоса Османи поново УДАРИЛА на Србију (ФОТО)

Председница лажне државе Косова Вјоса Османи, на Дан Европе, рекла је да је дошло време да Европска унија отвори врата Косову, преноси Репортери.

Османи је написала на Фејсбуку да данас Европа слави мир и јединство широм Старог континента.

– За Косово, као и за многе европске земље, много пре нас, цена постизања мира била је висока. Због тога морамо напорно радити не само на њиховом очувању, већ и на јачању ових вредности постигнутих уз много напора. Ми смо мирољубива и јасно проевропска земља. Стога тежимо и радимо на чланству у Европској унији, што ћемо, пре свега, учинити достојанствено и у интересу грађана.

Традиционално на овај дан, институције ЕУ отварају своја врата за јавност. Дошло је време да они отворе своја врата према Косову. Кредибилитет ЕУ и њених институција зависи од одржавања речи о либерализацији визног режима за грађане Косова. Косово треба да изврши неопходне припреме за подношење захтева за статус кандидата у погодном тренутку – написала је Османи.

Она је навела да су „бранили европске цивилизацијске вредности чак и у средњем веку, што дефинише стратешку оријентацију“.

– Не играмо на две карте, између истока и запада. Интеграција у евроатлантске структуре наше је трајно опредељење. Стога, хајде да радимо са другим европским земљама, као један од најстаријих народа на континенту – ЕУ је наш дом – поручила је Османи.

Извор: srbijadanas.com