Србија

ВОЈНИЦИ ОТКАЗАЛИ ПОСЛУШНОСТ ВУЧИЋУ: Ко си ти да нас присилно вакцинишеш?

Фото: Јутјуб

Неће ићи како је власт замислила…

Вучићева лична посета пунктевима на којима се вакцинише војска и изјаве да војници нису паметнији од њега војног команданта па самим тиме не могу да само одлучују о вакцинацијиа, изазвала је контра-ефекат!
Слога синдикат запослених у Министарству одбране и Војсци Србије најоштрије је данас осудила обавезну имунизацију припадника војске у виду наређења и тражи хитну реакцију министра одбране и повлачење наређења о обавезној имунизацији.

Последњих дана, најпре усмено а затим и у писаној форми војницима је, како наводе у саопштењу, „наређена“ обавезна имунизација без обзира на слободу избора која је Уставом загарантована.

„Од војника се тражи да приликом имунизације потпишу „бланко сагласност“ без јасних и прецизних форми о томе како вакцина делује у односу на хроничне болести и могуће нуспојаве, а све под јефтиним изговором да је то неопходно спровести у циљу општег здравља војника“, истиче Синдикат Слога у саопштењу.

Наглашавају да они нису против имунизације, али отворено постављају питање: „каква је то владавина права, када војници, чувари наше земље – немају право на избор и гаранције своје државе која показује бригу о њима као о људима, већ их третира као оловне војнике политичара и генерала у њиховим опсенама о умећу ратовања“.

„Зато смо данас не само суочени са могућим дисциплинским поступцима против оних који се не одазову на имунизацију, већ и озбиљно забринути шта ће бити ако буде недостајало органа за трансплантацију. Хоће ли и онда бити „наређено“ да војска добровољно даје своје органе“, наводи се у саопштењу, које потписује Дејан Павловић, председник Слога синдикат запослених у МО и ВС.

Подсетимо, јуче је Управа за војно здравство Министарства одбране покренула мини-кампању на друштвеним мрежама у циљу отклањања дилема о вакцинама против корона вируса, а министар одбране Небојша Стефановић позвао је на све присталице да се вакцинишу.

Извор: Данас