Србија

ВУЧИЋ ПОДИГАО СРБИЈУ НА НОГЕ! Председник прокоментарисао закон о истополним браковима: „НЕ ЗНАЧИ ДА СЕ УСТАВ У БУДУЋНОСТИ НЕЋЕ МЕЊАТИ“

Вучић је у интервјуу објаснио да члан 62 Устава каже да у брачне односе слободном вољом пред државним органима ступају мушкарац и жена тако да би потписвањм поменутог закона прекршио највиши правни акт државе.

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да је као председник дужан да штити Устав и да зато не може да потпише закон о истополним заједницама.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вучић је у интервјуу објаснио да члан 62 Устава каже да у брачне односе слободном вољом пред дрзавним органима ступају мушкарац и жена тако да би потписвањм поменутог закона прекршио највиши правни акт државе.

– Устав упућује на Породични закон који брак дефинише као законом уређену заједницу мушкарца и жене. Стога и закон о истополним заједницама не бих могао да потпишем и вратио бих га Народној скупштини – казао је Вучић.

Казе да не искључује могућност да се Устав промени у будућности, али да је данас овако.

Упитан какав је његов лични однос према закону, казе да је то показао избором Ане Брнабић за премијера, али и да истовремено није горљиви заговник истополних заједница.

Додаје и да га не занимају реакције.

– Наше је да од Србије направимо модерну и нормалну земљу, али и земљу у којој се поштује правни поредак – закљуцио је Вучић.

 

 

 

 

 

 

Извор: SrbijaDanas.com/Блиц