Србија

ВУЧИЋ СЕ ХИТНО ОГЛАСИО О СТЕФАНОВИЋУ: Ако је истина, то је ДРЖАВНИ УДАР

Фото: Јутјуб

Председник Александар Вучић говорио је о спекулацијама у медијима о смени Небојше Стефановића и наводним комешањима у СНС.

Председник Србије Александар Вучић у вечерашњем обраћању директно из Прага за ТВ Пинк говорио је о спиновима да се у СНС спрема чистка и да је могућа смена члана Председништва и министра одбране Небојше Стефановића.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како је рекао поједини су говорили о „чисткама“.

– Па да ли је смењен? Хајде да поставимо ствари да буду чисте. Говоре о томе два месеца. Један од њих каже: „Биће смењен због слика Данила Вучића и прислушкивања Вучића“, због тога треба да буде ухапшен. То би био злочин да је радио, ја сам сигуран да није, иначе не бих разговарао с њим. То би био злочин да пријатељима радите такву ствар, то је државни удар. Проблем је у томе што ти људи мисле да је ситница, јер код њих пријатељство и закони не постоје. Њих само мржња интересује и то је једино што могу да понуде људима. Ја у то не верујем да је истина, али ако јесте, то је државни удар – рекао је председник.

– Ја сам људима рекао да се изјасне шта желе пре Главног одбора да бисмо могли да одржимо Скупштину. Ја умирем од смеха када слушам „Да ли овај може да направи посланички клуб“? И да може, а не може, па шта? Ми владамо демократски. Замислите ви ту политичку перверзију да тако назовем, те људе који причају о тим стварима, они мени да држе придике. Ниједног Србина нисам испоручио Хашком трибуналу. Наш народ цени рад и довољно је паметан – истакао је Вучић.

– На Скупштини ће бити великих промена, али код нас нема ни таквих тешких речи, нити било чега таквог – упоређује он са претходним атмосферу у СНС-у.

Људи који напуштају странку зато што им се лично не допада нека иду, поручује он.

– Да ли ће да ме смени неко сутра или прекосутра, па шта?

– Кад говоре о чисткама. Модерној верзији Стаљинистичке чистке. Погледајте како је то. Неки као госпођа Тепић су променили пет странака. Ја сам једну и више нећу. Погледајмо од Бориса Тадића. Је л’ избацио Чедомира Јовановића? Је л’ тако? Је л’ касније Драган Ђилас избацио Вука Јеремића? Да ли су касније Бојан Пајтић и сви они избацили Драгољуба Мићуновића који је за њих геније, интелектуална величина која је више књига прочитала од свих њих заједно? Да не причам о Борку Стефановићу када је избачен. Па касније Лечић, па да ли је силовао или није силовао Лечић. Ја сам људима рекао да се изјасне шта желе пре Главног одбора да бисмо могли да одржимо Скупштину. Ја умирем од смеха када слушам „Да ли овај може да направи посланички клуб“? И да може, а не може, па шта? Ми владамо демократски – истакао је Вучић.

Након што је описао догађања код демократа, осврнуо се још једном на њихове поруке данас:

– Замислите да они, каква је то политичка перверзија, извињавам се на изразу, да оптужују за стаљинистичке чистке?

Рекао је да је му притисак не дижу такозвани проблеми у странци већ проблеми пред Србијом. Навео је да ће се видети да није властољубив колико људи мисле.

Извор: srbijadanas.com