loading...
Србија

ВУЧИЋ СЕ ХИТНО ОГЛАСИО: “Већ за 15-20 дана видећете машине на терену”

Председник Србије Александар Вучић у посети је Пријепољу и Прибоју у Златиборском округу.

Вучић се најпре у Пријепољу састаје с пољопривредним произвођачима, а затим са председницима општина Пријепоље, Прибој, Нова Варош и Сјеница, саопштила је прес служба председника. У Прибоју је предвиђено отварање хотела Терме 36.6, а затим фабрике АФТ. Пренос посете можете да пратите на Б92.нет.

Подсетимо, како је раније најављено, у питању је фабрика немачког инвеститора која ће запошљавати 400 радника, а која се налази на километар од поменутог хотела. АФТ се, наиме, бави производњом делова за аутомобилску индустрију. Са друге стране, некадашњи хотел “Прибој”, који се налази у центру старог Прибоја, отворен 1950. године, касније познат под именом хотел “Бић”, од данас, потпуно реновинар, носи назив “Терме 36.6”.

Путеви, водовод, канализација…

Вучић је током посете причао са мештанима који су му напоменули да је изградња саобраћајница једна од приоритетних ствари у овом крају земље.

“Ваљево није на аутопуту, али брза саобраћајница која се прави је већ донела две фабрике. Зато хоћемо да направимо брзу саобраћајницу и да је повежемо с ауто-путем”, поручио је председник.

Он је нагласио и да је неопходно да се ради на изградњи канализационе мреже.

“Пут до Милешеве ћемо да урадимо, као и пут до Ивања и Камена Гора – Баре. Већ за 15-20 дана видећете да машине излазе на терен и да почињемо да радимо”, најавио је Вучић и рекао да оно што он обећа “мора да буде урађено”.

За годину и по дана, најављује, биће и пут Ивање – Сопотница. Вучић каже да ће држава урадити брзу саобраћајницу која ће спојити Пријепоље са Дугом Пољаном, где ће проћи деоница аутопута Пожега – Дуга Пољана – Бољаре на граници са Црном Гором.

Подсетио је да ће тај део Србије бити повезан аутопутем до Котромана.

“Неће инвеститори да дођу тамо где нема брзе саобраћајнице и аутопута”, напоменуо је Вучић.

Додао је да у Пријепољу треба изградити и гасовод, канализацију и друго, али да ће се прво радити на путевима пошто је у разговору с грађанима видео да им је то најпотребније.

Сем тога, како је рекао, осам милиона за водовод није проблем, али је такође изразио бојазан да та сума можда неће бити довољна.

Гасовод

Са мештанима је приче било и о гасоводу.

“То је најјефтинији и најбољи енергент и такође један од услов за долазак инвеститора”, истакао је.

Обиласку присуствује и први човек Србијагаса, Душан Бајатовић, који је поручио да раде гасификацију за свако насељено место.

“Врање да покријемо цело кошта 40 милиона евра, Лесковац 30 милиона… Златибор-Пријепоље кошта око 27 милиона, с тим да 5 милиона кошта да дођемо још до Нове Вароши”, казао је Бајатовић.

Гасовод је нама стратешки важан, због инвеститора, становништва, али и чистијег ваздуха, а коштао би 75 милиона евра, напоменуо је председник Србије.

“Важан је за долазак фабрика које неће доћи ако не виде да ће гасовод бити изграђен”, рекао је Вучић.

Ускоро ће и овај крај добити гасовод, најавио је председник.

“Ове године крећемо, уложићемо 30 милиона евра и добићете гасовод. Мислим да је то важна вест”, оценио је.

Додао је да, на пример, Теклас хоће да гради још једну фабрику, али да је потребно да се развуче гасовод од Лесковца до Врања.

“Најлепше ми је кад чујем да се неко из Београда вратио”

Грађани су разговарали са председником о запослењима. Разговарао је са једном Пријепољком која је завршила психологију, а која свакодневно путује на Златибор због посла. Вучић јој је рекао да ће са њом разговарати нешто касније, како би се пронашло решење за њено запослење у Ужицу.

Председник је са окупљеним грађанима говорио и о куповини трактора, повратку на село…

“Најлепше ми је кад чујем да се неко из Београда вратио, мало је таквих”, поручио је.

Уз то, Вучић је добио на поклон суве шљиве преливене орасима и медом, за, како су рекли произвођачи, враћање енергије. Поклон му је уручио дечак Вукашин.

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92/Танјуг