Србија

ВУЧИЋ СЕ ОГЛАСИО: Разумео сам поруку Хрватске која прави војни камп на Косову! Ево шта се крије иза свега!

Председник Србије Александар Вучић рекао је да је разумео поруку Хрватске која је решила да направи војни камп на Косову и Метохији.

“Ми, наравно, желимо са свима у окружењу, посебно са Хрватском, коректне односе. Те изјаве нису израз поштовања према Србији, покушаћу да будем благ. Када то кажете, не можете да се правите да не знате да ми то сматрамо својом територијом, да тамо има Срба који памте трагична страдања”, рекао је Вучић новинарима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је упитао зашто је некоме било потребно да у томе учествује, уместо да одбије понуду Кфора.

“Било им је лакше да кажу да не желе да учествују када су добили позив. Нажалост, они су намерно прихватили настојећи да унизе Србију. Добро, схватили смо поруку”, изјавио је и додао да неће бити нових “Олуја”.

“Сви они који мисле да ће бити нових ‘Олуја’, погрома, протеривања српског живља – моја порука је да се то неће дестии. А кад ја то кажем, то значи гаранцију”, казао је он.

Говорећи о процесу вакцинације истакао је да он мора да се убрза како бисмо се што пре вратили нормалном животу и раду. “Ми смо у утакмици са свима преко, а пре свих морамо да изађемо из короне и посветимо се раду”, рекао је Вучић. Није желео овом приликом да говори о коалицији са СПАС-ом

“Видим да се сви већ радују како су победили на изборима, а како смо ми изгубили. Ја ћу им честитати након бројања гласова. Народ и воља народа су за мене светиња, а не шта кажу политичари”, каже.

Председник Србије Александар Вучић апеловао је у Звечки још једном на грађане да се вакцинишу.

“Инсистирамо да се људи вакцинишу због наших живота. Молим вас да кренемо да се вакцинишемо. Истовремено, имамо још један снажан разлог. Уколико се вакцинишемо, могли бисмо да радимо и водимо нормалан живот”, поручио је Вучић.

Он је путем личног примера указао на значај вакцинације.

“Тешка је ова болест и људи обично не верују док се њима не деси. Људима је лакше да верују у теорију завере него у истину. Ја сам примио кинеску вакцину, нисам ни осетио. Али сада знам са 95 одсто сигурности да ако добијем корону да ћу преживети”, изјавио је.

Он је позвао грађане да редови за вакцинацију у Звечки буду још већи.

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92