Србија

ВУЧИЋ УКИНУО ПЛАЋЕНО БОЛОВАЊЕ: Невакцинисани неће имати право, само вакцинисани

Најновија одлука подсећа на дискриминацију која је била присутна у нацистичкој Немачкој и Совјетском савез…

– Желимо да дођемо до колективног имунитета како бисмо се посветили раду – истиче Александар Вучић, и додаје да види да су се телевизије претвориле у туристичке агенције.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Председник је додао да ће вакцинисани људи имати право на плаћено боловање, док они који нису примили ни једну дозу неће.

– Биће и других ствари које ће Влада да разматра. Ви ако сте се заразили, а примили сте две вакцине, туђом кривицом, имате право на боловање ако сте у државном органу, војсци или слично. А ако нисте вакцинисани, нећете имати плаћено боловање – рекао је председник.

Додаје да је вакцинација услов за све, за то да привреда иде напред, да нам први квартал иде на преко 10 одсто. “Пошто не можемо да уводимо негативне дискриминишуће мере, иако сматрамо да је себично да се људи не вакцинишу, донели смо одлуку да вакцинисани добију додатну новчану помоћ – рекао је председник.

Сви старији од 16 година, који се до 31. маја вакцинишу макар једном дозом, добиће додатне 3.000 динара.

Ово ће у пракси довести до тога да грађани крију да имају Корону и не иду код лекара, чиме ће се вирус још брже ширити.

Ипак диктатору Вучићу то ни мало не смета, ако успе да уплаши макар део становништва да приме вакцину.

На друштвеним мрежама су се ваћ појавили спорадични позиви за протесте против бруталне дискриминације, којим је Вучић раздвојио Србију на послушне и непослушне.

Опозиција предвођена Ђиласом и Мариником Тепић се није огласила поводом последњих одлука Вучића, чиме су још једном показали да су играчи ЕУ и глобалиста као и Алекснадар Вучић.

Извор:  Ikragujevac/Newsflash/Данас/Пинк