Србија

ВУЧИЋ: Узећемо паре од невакцинисаних и даћемо по 3.000 динара вакцинисанима! НЕПОСЛУШНИ НЕЋЕ ДОБИТИ НИШТА…

Сваки вакцинисани, макар једном дозом, до 30. маја добиће 3.000 динара од новца пореских обвезника.

Председник Вучић објавио ужасвајућу вест да ће направити оштар рез између послушних и непослушних – сви вакцинисани добиће додатну новчану помоћ, као својеврсну награду за беспоговорну опослушност.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Сви грађани који ће се вакцинисати макар једном дозом до 31. маја, као и сви који су се досад вакцинисали са две дозе или једном дозом добиће додатних 3.000 динара од државе.

Новац ће наравно бити узет до свих грађана Србије преко пореза, па ће тако невакцинисани финансирати привилегија за вакцинисане.

У Србији је до сада имунизовано само 1.330.000 грађана од укупно 7 милиона, рекао је директор Канцеларије за информационе технологије и електронску управу Михаило Јовановић.

– Сутра настављамо са вакцинацијом без заказивања на свих 220 пунктова колико их има у Србији. Грађани могу да дођу без заказивања и да се вакцинишу са било којом од четири типа вакцине – навео је Јовановић.

Додао је да ће сутра у Новом Саду у тржном центру “Променада” бити отворен нови, 221. по реду пункт, а у четвртак у Београду у Тржном центру “Ушће” још један.

– То ће бити пунктови где неће бити заказивања термина, дакле, грађани могу слободно да дођу и приме било коју од четири типа вакцине. Они који буду примили вакцину у тржним центрима, другу дозу могу да приме у свом месту где имају пребивалиште – изјавио је Јовановић.

Извор: Srbijadanas.com/Newsflash