Регион Србија

Вулин одговорио хрватском министру на провокације! ОВО ЋЕ СЕ ЈОШ ДУГО ПРЕПРИЧАВАТИ

МИНИСТАР унутрашњих послова Александар Вулин одговарајући на поновљене нападе шефа хрватске дипломатије Гордана Грлића Радмана на Србију, подсетио је да је Хрватска настала насилном сецесијом.

– Министар Радман је као неуспешни ловац у оном вицу са медведом, допало му се, па долази по још. Да му учиним и да поновим – Хрватска је настала насилном сецесијом, најпре 1941. године, разбијањем Kраљевине Југославије, па још једним разбијањем Југославије 1991. Тзв. Kосово је признала 2008. године и тако покушала да разбије Србију, и зато нећу да прећутим колико је бедно и лицемерно када се министар Радман заклиње у принцип непроменљивости граница. Ако је Kосово независно зато што је то „реалност“, каква је реалност у Републици Српској? И, још увек чекам одговор зашто је комадање Србије допринос миру, а уједињење Срба допринос немиру на Балкану – рекао је министар Вулин.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Министар је објаснио да Радман данас није славио Дан победе.

– Ако је услов да би Србија постала члан ЕУ да нашим ћутањем и понижавањем лечимо хрватске комплексе, онда боље да не будемо никада члан ЕУ. Ако пут у ЕУ води преко Хрватске и њених услова, боље да и не путујемо. Славећи Дан победе, положио сам венац првим антифашистичким министрима полиције у земљи у којој је Србија тада била, и то као сила победница. Министар Радман није славио Дан победе, земља коју је модерна Хрватска наследила, звала се НДХ и она је била поражена. Да је Радман полагао венце на гроб министра полиције његове земље из времена које обележавамо Даном победе, морао би да оде на гроб Андрије Артуковића – изјавио је министар Вулин.

ИЗВОР: Новости.рс