Србија

ВУЛИН ОТКРИО СВЕ! Прича о Беливуку гора него што смо гледали на филму,иза свега се крије…

Вулин је додао да ће и Србија и свет бити згрожени бројем и суровошћу тих лица

Истрага коју МУП води против групе Вељка Беливука је незабележена и по разним злочинима које су ти људи чинили и по бројности људи који су учествовали у организацији и извршењу тих злочина, рекао је данас министар унутрашњих послова Александар Вулин.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Оног момента када будемо добили дозволу надлежног тужилаштва, ми ћемо изаћи у јавност са свиме што смо пронашли. Ово више није српска прича. Ово је прича која ће одјекнути у целом свету. Горе је него што смо гледали у серијама и филмовима о нарко дилерима – рекао је Вулин гостујући на телевизији Пинк.

Према његовим речима, по арсеналу оружја које је заплењено види се да није наоружање које служи за обрачун нарко дилера, већ за обрачун са лицима која имају обезбеђење и возе се у блиндираним возилима.

– Истрага ће показати за кога су то припремали, али знам да је листа приоритета увек била: председник Вучић, чланови његове породице, па онда остали – рекао је Вулин.

Према његовим речима, количина доказа која пристиже, изјаве учесника, сведока, оштећених почиње да се гомила јер се људи ослобађају страха.

– Ми смо добили информацију о тајној соби од једног припадника клана који је врло добро знао шта се тамо радило. У тој соби су се убијали и комадали људи – казао је министар унутрашњих послова.

Вулин је додао да ће и Србија и свет бити згрожени бројем и суровошћу тих лица.

– Нико то није могао да замисли. Најискуснији оперативци који су радили на разбијању Земунског клана кажу да ово никада нису видели. Када правосуђе буде дало дозволу да се прича, сазнаћете са каквим монструмима смо делили град – рекао је Вулин.

Министар унутрашњих послова је додао да ће оптужница против групе Вељка Беливука бити подигнута у законском року.

– Тужилаштво за организовани криминал, Безбедносно-информативна агенција, Министарство унутрашњих послова раде изузетан посао и ми ћемо оптужницу подићи у законском року. Има довољно доказа, ради се огроман посао и ми ћемо на време у законском року изаћи пред грађане Србије

Тужилац за организовани криминал, како је навео, задовољан је количином и квалитетом доказа који су прикупљени у досадашњем току истраге, а количина доказа који пристижу, изјаве припадника клана, сведока, оштећених почињу да се гомилају, јер се људи ослобађају страха.

Говорећи о монструозности ове криминалне групе, министар Вулин је указао да су они били спремни и да убију своје.

Као пример навео је двојицу припадника који су раскомадана тела убијених носили да би их бацили у Дунав и том приликом нису искључили мобилне телефоне, због чега су њихови саборци између себе предлагали да и њих двојица буду убијени, јер их „својом глупошћу сутра могу одати“.

Министар је указао да је Република Србија расписала потерницу за Радојем Звицером, који се налази у бекству, за кога, како је навео, Србија има информације где је, али је још увек недоступан правосудним органима.

Министар је још једном позвао све да не релативизују злочине ове криминалне групе и подвукао да није реч ни о навијачима, ни о политици нити било чему другом, већ да је реч о убицама спремним да убијају и туђе и своје на најмонструозније начине.

 

 

 

 

 

 

Извор: Телеграф.рс