Србија

Вулин се хитно огласио: ПРОНАЂЕНА МЕСТА НА КОЈИМА СУ СЕ СКРИВАЛИ! Биће још хапшења!

Министар полиције Александар Вулин каже да у сваком граду постоји листа криминалних група, да за сваку постоји досије и да ће бити нових хапшења када су у питању организовани криминал и висока корупција

Александар Вулин је у Дневнику РТС-а говорио о борби против организованог криминала и поручио да нема великих и малих наркодилера, као што нема лаких и тешких дрога.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Свако кога затекнемо са 10 грама марихане, ухапсићемо га. Хапсимо оне који продају десетак килограма хериона, али хапсимо и сваки дан за сваки грам који пронађемо“, истакао је министар полиције.

Навео је да у сваком граду постоји листа криминалних група и да за сваку постоји досије.

„Биће нових хапшења када су у питању организовани криминал и висока корупција“, потврдио је Вулин.

Полицијска истрага о делима криминалне групе Вељка Беливука не јењава. Вулин је рекао да има нових детаља и да је пронађено више места на територији Београда у којима у се сакривали припадници клана, или одлагали новац.

Навео је да се свакодневно проналази понешто, то води и до нових људи, али истрага није завршена.

„Тужилац Ненадић је задовољан и квалитетом и количином доказа, али ми не стајемо“, рекао је Вулин.

„Звицер заинтересован да неки људи у овој земљи не буду живи“

Поводом навода медија да се Радомир Звицер, вођа кавчана крије Јужној Америци и да даје 10 милиона евра за освету у Србији, Вулин истиче да је Звицер заинтересован да неки људи у овој земљи не буду живи, пре свега председник Александар Вучић.

Што се тиче случаја прислушкивања председника, минстар наводи да је Вучић плански прислушкиван и да је то доказано, али да ни у једном од разовора није пронађено биће кривчног дела.

„Доказано је да су највиши функционери МУП-а свесно и плански стављали одређена лица на мере, са лажним образложењима, представљајући их како криминалце, знајући да ће председник или неко од чланова његове породице разговарати са њима. Нико од људи који су разговарали са председником Вучићем, или неким од чланова његове породиц,е није ни осумњичен, камоли оптужен, а посебно не ухапшен“, истакао је министар.

Наводи да је све предато надлежном тужиоцу и очекује хапшења.

 

 

 

 

 

 

Извор: РТС