Србија

ВУЛИН ШОКИРАО НАЦИЈУ! Док год је тај човек на слободи и председник Вучић је веома угрожен!

Коментаришући на телевизији Пинк наводе о планираном атентату на председника Вучића приликом отварања споменика Стефану Немањи, министар Вулин је казао да ће детаљна истрага све утврдити, али да је чињеница да су они који су хтели смрт Александра Вучића били способни да то спроведу у дело

– Ми смо тада имали оперативне информације да се тако нешто припрема и ја сам заиста био веома забринут због тога, молио сам председника да откаже свој говор и свој наступ, он је одбио. Учинили смо, наравно, све да се ништа не деси. И знате, председник има обичај да занемарује своју безбедност. Он то тако доживљава.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Увек каже, немојте да ме опкољавате, шта ће ми телохранитељи, ја хоћу у свој народ. Мој посао је да се не деси снајпериста и да му се не деси такво зло. Био сам веома забринут, стрепили смо до задњег секунда. На сву срећу, све је било у реду. Да ли су хтели да ликвидирају председника Вучића или не, истрага ће показати, али оно што могу да вам кажем били су способни да то учине – поручио је министар полиције Александар Вулин.

– Имали су и наоружање, али и људе који су то у стању да ураде. Знате, један од ухапшених
је професионални снајпериста. Неки од њих су имали богато ратно искуство. Дакле, људи
који то могу да ураде, који то знају да ураде. Они располажу невероватним сумама новца –
казао је министар.

Министар Вулин се током разговора осврнуо и на одбеглог вођу кавачког клана Радоја Звицера, истакавши да је сарадња са Интерполом од кључног значаја за хапшење овог криминалца.

– На првом месту важна је сарадња са Интерполом. Ми смо издали потерницу, ми тог човека

тражимо. Чланице Интерпола су дужне да га препознају, да га ухапсе и испоруче Републици
Србији, јер га ми тражимо за врло озбиљна кривична дела. Где се он налази, ја у овом тренутку уопште не могу да се изјашњавам о томе. Имамо веома добра сазнања, па нека размишљају, али ми нећемо одустати. Док год је тај човек на слободи и председник Вучић је веома угрожен. Знате, он је врло срећно и мирно живео. Он је живео савршено. Он је био угледан грађанин Црне Горе, угоститељ. Готово заштићен од државе – казао је министар Вулин.
– Након што је председник Вучић објавио рат мафији, након што смо спровели његова наређења, Звицеру се живот потпуно покварио. Сад је човек у бекству, сав тај новац може да послужи да ликвидира некога, али не може да послужи ни да лепо живи. Уопште не сумњам да је веома киван, веома љут и да тражи освету као што имамо обавештења – поручио је министар.

Министар је истакао да би ликвидацијом председника Вучића, Србија била парализована, али и читав Балкан, да би се смрћу Вучића урушила политичка стабилност, а да насиље, безакоње и неизвесност одговарају нарко-картелима. Могу само да замислим колико кошта атентат на председника Републике Србије и шта би Звицер био спреман све да плати да се то и деси. Мојом ликвидацијом добијате пар месеци блокаде МУП-а, парламент ће изабрати другог министра унутрашњих послова.

– Треба да прође пар месеци, закон је ту јасан. Али, ликвидацијом председника Републике, ви рушите темељни стуб политичке стабилности у Србији. Србија одједанпут постаје друга земља. То се аутоматски прелива и на све остале земље на Балкану, јер Србија је та која је кључна за мир на Балкану. Мир је на Балкану, зато што је Србија толико мирољубива и труди се да тако и буде. Ликвидацијом председника Вучића, ви имате дестабилизацију читавог Балкана, а у таквом дестабилизованом простору, нарко- дилери најбоље пролазе. Криминалне банде најбоље живе у таквим временима. Када нема закона, када је све несигурно, када не знате шта ће бити сутра – закључио је министар Вулин гостујући на телевизији Пинк.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс