Свет

Запад у неверици! Амери тврде: КИНЕЗИ СЕ СПРЕМАЈУ ЗА 3. СВЕТСКИ РАТ али са оружјем које је мало ко сматрао озбиљним

Кинески научници су се током последњих шест година припремали за Трец́и светски рат у којем ће се борба водити биолошким и генетским оружјем, укључујући коронавирус, према документу до којег су дошли амерички истражитељи, преноси Дејли Мејл.

Сензационални документ тврди да ће бити „главно оружје за победу“ у таквом сукобу, а чак наводи и савршене услове за пуштање биолошког оружја, документујуц́и утицај који би имао на „непријатељски медицински систем“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Тај најновији доказ да је Пекинг још 2015. разматрао војни потенцијал САРС коронавируса изазвао је нове страхове због узрока пандемије Ковида-19, а неки званичници и даље верују да је вирус могао побећи из кинеске лабораторије.

Документација научника Народне ослободилачке војске и здравствених званичника односи се на испитивање манипулација болестима у циљу производње оружја „на начин који никада раније није виђен“. Високи владини званичници кажу да то „изазива велику забринутост“ због намера блиских кинеском председнику Си Ђинпингу усред све већег страха од недостатка регулације лабораторијских активности.

Аутори документа инсистирају на томе да ће трећи светски рат бити „биолошки“, за разлику од прва два рата, који су описани као хемијски или нуклеарни. Позивајући се на истраживање које је наговестило да су их две атомске бомбе бачене на Јапан присилиле на предају, што је довело до краја Другог светског рата, они тврде да ц́е биолошко оружје бити „главно оружје за победу“ у следећем светском рату.

Документ такође поставља идеалне услове за ослобађање биолошког оружја и наношење максималне штете. Научници тврде да се такви напади не би требали изводити усред ведрог дана, јер интензивна сунчева светлост може оштетити патогене, а киша или снег могу утицати на честице аеросола. Уместо тога, биолошко оружје треба бацати ноћу или у зору, сумрак или по облачном времену, са „стабилним смером ветра … тако да аеросол може да лети до циљаног подручја“.

Истраживање такође напомиње да би такав напад резултирао приливом пацијената којима је потребно болничко лечење, што би онда могло „проузроковати колапс непријатељског медицинског система“.

Друга брига тиче се кинеског истраживања генетске модификације „Getting Function“ на Институту за вирусологију у Вухану, смештеном у близини места где је откривено прво избијање вируса SARS-CoV-2, у којем виролози стварају нове вирусе за које се тврди да су више заразан. и смртоноснији.

Посланик Tom Tugendhat, председник одбора за спољне послове, рекао је: „Овај документ изазива велику забринутост због амбиција неких од оних који саветују највише руководство странке. „Чак и под најстрожом контролом, ово оружје је опасно“.

Стручњак за хемијско оружје Hamish de Bretton-Gordon рекао је: „Кина је осујетила све покушаје регулисања и праћења управљања својим лабораторијама у којима би се могло вршити такво експериментисање“.

Откриће из књиге „Шта се заиста догодило у Вухану“ објављено је јуче у часопису The Australian. У документу „Нове врсте вештачких вируса као генетичко биолошко оружје“ стоји: „Пратећи развој у другим научним областима, постигнут је велики напредак у испоруци биолошких средстава. На пример, новооткривена способност замрзавања и сушења микроорганизама омогућила је складиштење биолошких агенаса и њихову аеросолизацију током напада. “

Аналитичари тврде да је 18 аутора документа радило у „ризичним“ лабораторијама. Питер Џенингс, извршни директор аустралијског Института за стратешку политику, такође је изразио забринутост због кинеских биолошких истраживања коронавируса која би у будућности могла да се користе као оружје. „Нема јасне разлике у могућностима истраживања, јер да ли ће се оно користити у нападу или одбрани није одлука коју би ти научници донели“, рекао је.

„Ако градите вештине наводно да бисте заштитили своју војску од биолошког напада, истовремено јој дајете могућност употребе овог оружја у нападу. Не можете раздвојити то двоје „, додао је. Обавештајне агенције сумњају да је Ковид-19 можда резултат ненамјерног цурења из лабораторије у Вухану, али још увек нема доказа који би указивали на то да је намерно пуштен, пише Дејли Мејл.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс/Net.hr