Србија

ЗАСТРАШУЈУЋЕ НЕВРЕМЕ У БЕОГРАДУ: Летели кровови, поплава направила хаос, аутобус плива у језеру

Фото: Твитер принтскрин

Фотографију аутобуса заробљеног у језеру које се формирало након краткотрајног, али веома јаког пљуска праћеног грмљавином у Београду, масовно деле суграђани на друштвеним мрежама и она најбоље осликава какво је невремене у поподневним сатима погодило престоницу.

Обилни пљускови и невреме широм Србије које је данас трајало непуних сат времена направили су хаос и потпуни колапс у саобраћају, док су градским улицама текли потоци.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На Аутокоманди, вода која се излила личила је на језеро а кретање је било онемогућено и возилима као и пешацима.

Иако је временска прогноза најавила обилне падавине, грмљавину па чак и град, изгледа да се нико није надао овоме, с обзиром на то да је се током целог дана смењивали сунчеви зраци са облацима.

На Душановачком мосту забележена је велика колона возила који су стајали непомично док је киша пљуштала а ниво воде на улици растао.

Трамваји у Булевару краља Александра, као и тролејбуси на Црвеном Крсту и насељу Медаковић стајали су непомично заглављени у гужви.

Километарске колоне запажене су свуда а возачи су били принуђени да се наоружају стрпљењем.

Последице падавина осетили су и мештани у насељу Војводе Влаховића, где практично није било могуће аутомобилом изаћи из улице.

Иако је киша престала и невреме се смирило, количина воде која је пала за кратко време оставила је поплављена дворишта, док се вода са улица из центра града полако повлачи.

Према тренутним предвиђањима највише кише пало је у Борчи, Земуну и на Бежанијској коси, а озбиљне последице за сада нису познате, пише РТС.

У Улици деспота Стефана одлетео је део лименог крова са једног локала, срећом, нико није страдао.

Потпуни колапс на Славији и у Немањиној улици завршио се тек након 18 часова, и саобраћај се постепено враћа у нормалу.

Опрез до краја дана

У већем делу земље време је облачно, местимично са кишом, а у Војводини, западној Србији, Београду и Шумадији могући су интензивни пљускови који у великој мери могу отежати вожњу, саопштено је данас из АМСС.

„Појачан интензитет саобраћаја очекује возаче на градским саобраћајницама док се на ауто-путевима и најфреквентнијим путним правцима саобраћај одвија регуларно, умереним интензитетом“, наводи се у саопштењу.

Извор: Блиц