Регион Србија

Зоран Милановић ставио потпис на документ и извршио чин агресије на Србију

Хрватски председник Зоран Милановић изјавио је данас да повећање броја војника те земље на КиМ није „никаква провокација“ према Србији.

– Већ сам потписао то наређење, али да сам знао да им то толико смета можда бисмо разговарали, без ругања – рекао је хрватски председник и додао да није мислио да ће „људима у Београду и конкретно Вучићу“ сметати повећана присутност хрватских војника на КиМ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Милановић је рекао да је хрватска војска на КиМ већ годинама, а сада је присутност повећана након што су војници те земље напустили Авганистан.
– Није то никаква провокација према Србији. Питање независности и положаја албанског народа је тема која је довела до рата и то неколико ратова – рекао је Милановић.

Хрватски председник тврди да српске власти не знају како да се извуку „из клопке у коју су сами упали пре 30 година са Милошевићевим оргијањем по Косову који је изазвао рат у Југославији“.

– Хрватска је имала огромну штету од рата. Емотивно и материјално. Србија пуно већу. Ја сам хрватски председник, нисам председник Србије, али не можеш да не видиш. Колико год се Ђаково није развијало како је требало и постало још богатије, толико је Параћин нажалост стао тамо где је био осамдесетих година – каже председник Хрватске.

Милановић, такође, тврди да српске власти „све раде да не уђу у Европску унију, а као преговарају“.

– Ми нисмо у равноправном положају. Ми смо члан ЕУ, они нису. И ако желе да уђу морамо да разговарамо. Нама није падало на памет да се тако безобразно и дрско опходимо са Словенијом која је мања од Хрватске, али је била члан ЕУ – изјавио је Милановић и додао да Хрватска не жели да тај положај користи за уцењивање.
Председник Александар Вучић изјавио је јуче да Београд жели да има добре и коректне односе са свима у окружењу, а да поступци и изјаве из Загреба, поводом најава да ће Хрватске направити војни камп на КиМ, нису израз поштовања према Републици Србији.

– Зашто је некоме потребно да се хвали и да учествују на такав начин. Могли су да одбију Кфор, али су са намером донели такву одлуку да би додатно унизили Србију. Примили смо поруку и разумели – истакао је Вучић поводом најаве хрватског министра спољних послова Гордана Грлића Радмана да ће његова земља на КиМ формирати војни камп.

Извор: АЛО/ТАНЈУГ