Регион

Хаос у Црној Гори! МИЛО ОПЕТ ИЗВИСИО, ОЧЕКИВАО ЈЕ РАСПАД ВЛАДАЈУЋЕ КОАЛИЦИЈЕ А ДЕСИЛО СЕ ОВО! Срби у неверици!

У Скупштини Црне Горе  завршен је састанак лидера парламентарне већине, а лидер СНП-а Владимир Јоковић рекао је да преовладава жеља свих представника парламентарне већине да се дође до договора о будућности Владе.

– Имам осећај да је могуће постићи договор како би ова парламентарна већина могла да функционише – рекао је Јоковић, који верује да ће коначан договор бити постигнут на састанку следеће недеље.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је навео да је током састанка преовладало мишљење да је овакво стање неодрживо, преноси РТЦГ.

Према његовим речима, чули су се различити предлози, од тога да се иде на изборе до тога да се мора разговарати.

Јоковић је казао да је састанак парламетарне већине протекао у толерантној и отвореној атмосфери, са жељом да се сви проблему између већине и владе превазиђу.

– Није било никаквих тензија, што је крајње охрабрујуће – оценио је Јоковић.

Он је рекао да је било „радикалних и мање радикалних захтева“, али да је жеља свих да се дође до компромисног решења.

Лидер ДЕМОС-а Миодраг Лекић оценио је да је један од узрока тренутне кризе то што се парламентарна већина није састајала, што је назвао „великом грешком“.

Он каже да се на састанку тежило да се дође „до могућег компромиса и синтетезе“ и додао да су без повишених тонова успели да укажу на разлике.

– Договорили смо се и да у варијанти промена, те промене буду на бази правила и на бази договора. Није се имало разлога за велики оптимизам имајући у виду степен напетости, али ја сумирам да је састанак био успешан и да је приближио ставове – навео је Лекић.

Лидер Праве Марко Милачих оценио је да је добро што су се састали и додао да је предлагао да се одржи састанак са премијером Здравком Кривокапићем.

Милачић је казао да се на састанку чула и идеја о одржавању избора до краја године и нагласио да се он томе противи.

Састанку су присуствовали Андрија Мандић (Нова), Милан Кнежевић (ДНП), Небојша Медојевић (ПзП), Миодраг Лекић (Демос), Борис Богдановић (Демократе), Владимир Јоковић (СНП), Марко Милачић (Права Црна Гора), Максим Вучинић (Радничка партија), Милош Конатар (УРА), Срђан Павићевић (Цивис), Данило Јокић и Душан Слијепчевић (Уједињена Црна Гора).

Састанак су организовали лидери Демоса и СНП-а, Миодраг Лекић и Владимир Јоковић, пренели су подгорички медији.

Премијер Здравко Кривокапић није био позван на састанак.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг/Информер.рс