Свет

ИЗНЕНАДИЛИ СВЕ! Огласили се Американци: ЕВО КОЈА ДРЖАВА ЗАПАДНОГ БАЛКАНА ЋЕ ПРВА ПРИСТУПИТИ ЕУ!

САД теже мирном, стабилном и просперитетном западном Балкану у ЕУ

– Важно је убрзати приступање Северне Македоније Европској Унији – изјавио је заменик помоћника америчког државног секретара за европска и евроазијска питања Метју Палмер на видео конференцији о евроатлантским интеграцијама на Балкану, коју је организовала грчка непрофитна организација Грчки дом Давос.

Палмер је нагласио да САД теже мирном, стабилном и просперитетном западном Балкану у ЕУ и да су САД и ЕУ партнери у промоцији стабилности и борби против корупције у региону.

Палмер је нагласио важност продубљивања односа између Србије и Косова и убрзавања приступања Северне Македоније ЕУ, саопштила је грчка непрофитна организација, истичући да је он нагласио значај Грчке као регионалног играча, али и у ширем региону Медитерана.

Поред осталих регионалних лидера и амбасадора на округлом столу је учествовао и министар спољних послова Црне Горе Ðорђе Радуловић, који је истакао да за регион не постоји друга будућност осим европске.

Округлом столу је присуствовао и такозвани косовски премијер Аљбин Курти, који је похвалио грчку демократију. Учесници су, такође, разговарали о потреби повећане политичке одговорности након пандемије, заштити независности судства и повећању учешћа младих у политици.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг