Србија

КОМШИЈЕ У ШОКУ ЗБОГ УБИСТВА: Убио је, прекрио ћебадима и наставио да живи у истој кући

Тибору Верешу (53) из Адорјана код Кањиже, након саслушања у суботичком Вишем јавном тужилаштву одређен је притвор.

Уна Сарић, портпарол Вишег суда у Суботици, саопштила је да окривљеном одређен притвор до 30 због јер би, у случају да се нађе на слободи, у кратком временском року, могао да понови кривично дело. Он је металном шипком, након свађе, убио невенчану Јулију Хорват (58) из Адорјана, а након злочина , наставио нормално да живи у њеној кући као да се ништа није догодило. Окрутни убица ухапшен је осам дана касније у Кањижи, у кући друге жене, са којом је био у емотивњ вези. Одмах након хапшења, Тибор је признао злочин.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Сваком нормалном човеку незамисливо је оно што је Тибор урадио. Да неко металном шипком убије жену која му је све дала, а онда је однесе у другу собу, стави у кревет, прекрије ћебадима и настави да живи у њеној кући као да се ништа није догодило! Страшно! Тибор није невинашце. Својевремено је одлежао три године у Сремској Митровици због покушаја убиства. Робијао је, колико се сећамо, због покушаја убиства ножем“, испричали су мештани Адорјана још увек у шоку и неверици након сазнања шта се десило под кровом куће несрећне Јулије.

Жртва и убица били су три године у вези. Живели су у кући покојне Јулије која је, према тврдњама мештана Адорјана, силно волела Тибора.

„Он је обилато користио њену доброту, а истовремено био у вези са још неколико жена. На крају је Јулију мучки убио. Због њега је распродала земљу и механизацију, преосталу након што је пре четири године остала удовица. Комшијама је постало сумњиво што се Јулија нигде не појављује. Правдао се да је Јулија изненада отишла у Немачку. Због тога је продао њену живину, јер је она, наводно, изразила жељу да купи кућу у Кањижи“, у неверици су причали мештани.

Извор: Курир.рс/С.У.