Русија

ЛАВРОВ ОТКРИО СВЕ: Што важи за Косово, не важи за Крим!

Сергеј Лавров (Фото: Јутјуб)

Тврдоглавост са којим Запад уводи своја “правила” задивљује, написао је министар иностраних послова Русије Сергеј Лавров у својој колумни за руски портал “Комерсант”.

“Задивљује упорност, могу речи, и тврдоглавост са којим Запад уводи своја “правила”. Јасно је да постоји унутарполитички контекст – треба показати бирачима да су како су они у спољној политици кул-момци према “ауторитарним противницима” уочи још једног изборног циклуса (у САД су они сваке две године, треба то успети)”, наводи министар.

Лавров је истакао да је поредак, заснован на “правилима” – пун двојних стандарда.

“Када им то одговара, право народа на самоопредељење се признаје апсолутним. Међу њима су Фокландска острва која се налазе на 12.000 километара од Велике Британије, затим удаљени бивши колонијални поседи који припадају и Паризу и Лондону, а које нико нема намеру да ослободи упркос многим одлукама УН и Међународном суду, као и “независно” Косово, кршењем резолуција СБ УН”, објаснио је он.

Применом својих правила уместо постојећих инструмената међународног права западне државе показују да желе да “раде по неписаним правилима” на међународној арени.

“Лепота западних правила је управо у одсуству конкретних ствари: чим неко ради против воље Запада, одмах се говори о кршењу правила (без доказа) и даје се себи право да кажњавају преступнике. Тј, што мање конкретности, тиме се више одвезују руке за самовољу у интересима обуздавања конкурената прљавим методама. У Русији је деведесетих то називало: радити по неписаним правилима”, наводи се у чланку.

 

Извор: rs.sputniknews.com