Издвајамо Православље

МОЛИТВА ЗА НЕДЕЉУ ПРЕСВЕТОЈ БОГОРОДИЦИ: Да вам крене на боље, данас се овако помолите МАЈЦИ БОЖИЈОЈ

Препуна милости, Пречиста Дјево Богородице, Мајко милосрђа и човекољубља, веома велика Надо и Уздање наше!

О, Мајко Возљубљеног, веома жељеног и изнад сваке љубави узвишеног Спаситеља Исуса Христа, Човекољупца и Бога мога, Светлости помрачене душе моје!

К Теби ја многогрешни и без наде у другога прилазим, Изворе милосрђа и човекољубља. Помилуј ме, помилуј ме, вапијем к Теби болно, смилуј се на мене рањенога, међу љуте разбојнике палога, и са хаљином у коју ме обуче отац. Авај мени који лежим наг и без учињених добрих дела! Засмрдеше и труну ране моје од неразумног живота мога.

Заштитнице моја, Пресвета Богородице, молим Те понизно, погледај на мене милостивим оком Својим, и не презри мене помраченог и целог укаљаног, свог у варљиву сласт утопљеног, и у грех палог, без наде да могу сам да устанем.

Смилуј се на мене и пружи ми руку помоћи, подигни ме из дубине грехова, о Радости моја! Извуци ме, избави ме од оних који су ме опколили, и нека засија светлост лица Твога на слугу Твога. Спаси пропалог, очисти нечистог, подигни у зло палог, јер Ти све можеш, јер си Мајка Бога Који може све.

Излиј на мене милост срца Свога, и дај и мени да имам срце милостиво. Тебе као једину и истиниту наду стекох у животу своме.

Не одбаци мене који к Теби прилазим, но погледај на тугу моју, Дјево Богородице!

Душевне жеље моје и ове молитве прими и спаси ме, Посреднице спасења мога!

Амин.

Извор: Србија јавља