Регион

Морате знати! ГРЧКА УВОДИ НОВЕ МЕРЕ! Ступају на снагу 12. јуна, једна ће посебно обрадовати СРПСКЕ ТУРИСТЕ, а ово је цео списак!

Иако је обавеза ношења маски и даље на снази у Грчкој, земља полако попушта епидемиолошке мере.

Заменик министра цивилне заштите и управљања кризним ситуацијама, господин Никос Хардалис саопштио је да почев од 12. јуна почињу да важе нове мере.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Једна од њих ће посебно обрадовати наше туристе, нарочито оне који су љубитељи грчке музике.

– Од суботе, 12. јуна, музика ће бити дозвољена у деловима угоститељских објеката на отвореном који су намењени за седење гостију – изјавио је господин Хардалис, преноси Civilprotection.gr.

Такође је скраћено и трајање полицијског часа у Грчкој. Од суботе, 12. јуна, полицијски час ће трајати од 1:30 до 5х по локалном времену. Господин Хардалис је такође најавио и да ће полицијски час највероватније бити укинут почев од 1. јула, уколико то актуелна епидемиолошка ситуација буде дозволила.

Објављене су и друге мере током конференције за штампу, али су оне углавном фокусиране на локално становништво.

– И сада добро знамо да свака наша непажња може бити кобна за многе друге. Али такође добро знамо како се можемо носити са тим, како да заштитимо себе и све око нас. Посматрајући санитарне мере и протоколе, који су наш штит од првог дана пандемије, кроз програм вакцинације и стварања колективног имунитета, биће нам омогућено да иза себе оставимо ову ситуацију без преседана – додао је Хардалис.

 

 

 

 

 

 

Извор: Блиц.рс