Србија

НАЈНОВИЈА ВЕСТ! Изненада преминуо Гаврић!

У Београду је изненада преминуо изузетно цењени графички дизајнер, илустратор и аутор бројних плаката и омота албума Бранко Гаврић.

Осим за омоте албума Електричног оргазма, Елвиса Ј. Куртовића, Корнелија Ковача и многих других, Бранко Гаврић заслужан је и за омот албума „Пакет аранжман“. Уједно је заслужан и за сам назив ове легендарне компилације на којој су се први пут јавности представиле групе Шарло акробата, Идоли и Електрични оргазам.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Недавно се појавио и на отварању изложбе „Пакет аранжман (1981-2021)“ на Калемегдану, када се почетком године навршило четири деценије од изласка култног албума. Овако се присећао како му је синула идеја за омот:

„Запад мало зна о нама, трпа нас иза гвоздене завесе, а у том тренутку музика у Југославији не заостаје за Европом и Америком, па ју је само требало представити том Западу, довести га у Београд на обилазак. И то без икаквих улепшавања. И тако је Пакет постао туристичко-музички Пакет аранжман – причао је додавши да је музичарима концепт за омот представио у кафани Коларац, и да су сви били против тог решења, јер је „свако видео пројекат као лични и имао сопствене идеје о омоту“.

Одлучио је Енцо Лесић, уз речи: „Ово је одличан омот и ово иде“.

Неко време Гаврић је био и графички уредник музичког магазина Џубокс, а посебно се истакао бројним плакатима за омладинске радне акције и филмове.

Пре само петнаестак дана преминула је и Гаврићева супруга Мирјана, која му је била највећа љубав и подршка.

 

 

 

 

 

 

Извор: HEADLINER.COM