Србија

НАЈНОВИЈА ВЕСТ! Огласила се компанија „Слобода“ Ево шта се ноћас тачно догодило у фабрици у Чачку!

Евакуисано и становништво у околини фабрике, житељи били узнемирени, али најважније је да нико није повређен, рекао је за Курир телевизију градоначелник Чачка Милун Тодоровић

ЧАЧАК – Компанија „Слобода“ ад Чачак саопштила је да је ноћас око 1.20 сати у Компанији „Слобода“у Чачку дошло до пожара у издвојеном делу фабрике који је предвиђен за складиштење и чување елемената за комплетирање упаљача и готових производа за муницију мањих калибара.

Пожар је након кратког времена прерастао у серијске експлозије, а у акциденту није било жртава и повређених. Причињена је материјална штета на делу објекта за складиштење и на делу елемената за комплетирање муниције. У делу фабрике где је дошло до пожара није било запослених лица.

У осталом делу фабрике у којем се израђују механички делови за комплетирање готових производа било је око 60 запослених.

Они су, када су то услови дозволили, уз помоћ протипожарне службе у компанији „Слобода“ евакуисани на безбедан начин.

На месту догађаја налазе се надлежни истражни органи, а директор компаније „Слобода“ је формирао комисију која треба да утврди узрок насталог акцидента.

Пожар је локализован са повременим јављањем мањих експлозија. Све даље активности у команији Слобода биће спроведене у складу са дефинисаним процедурама за ову врсту акцидента, наведено је у саопштењу.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс/Танјуг

НАЈЧИТАНИЈЕ

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

јун 2021.
П У С Ч П С Н
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930