Свет

Настао хаос! КАМИОНЕТОМ УЛЕТЕО У ГЕЈ ПАРАДУ! Има мртвих!

Застрашујући инцидент догодио се у градићу Форт Лодердејлу непосредно након почетка параде поноса, а према наводима локалних медија, мушкарац који је камионетом улетео у масу је члан геј хора.

Стравичан индидент одиграо се на паради поноса у градићу Форт Лодердејлу у америчкој држави Флориди када је засад неименовани мушкарац камионетом улетео у окупљене учеснике марша, усмртивши једног мушкарца на лицу места, док је другог тешко повредио.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према наводима локалне ТВ мреже НБЦ, осумњичени, који је ухапшен непосредно након инцидента, члан је мушког геј хора Форт Лодердејла. Такође, њихов председник је потврдио да су и нападнути били чланови тог хора, па још није најјасније који су мотиви напада.

– Мушкарци које је возило директно ударило одведени су у здравствени центар Броувард Хелт, где је један проглашен мртвим – рекао је детектив Али Адамсон, наглашавајући како се очекује да ће други повређени преживети.

Адамсон је рекао да ФБИ помаже у истрази, али није открио да ли истражитељи верују да је инцидент био намеран.

Градски посланик Крис Капуто написао је на Твитеру како се чини „све вероватнијим да је реч о несрећи“, истакавши да је и на камионету „нападача“ била окачена застава дугиних боја, симбол ЛГБТ популације.
Иначе, парада поноса је тек почела кад се инцидент догодио, а након трагедије није настављена будући да су сви учесници у шоку напустили место њеног одржавања убрзо после несреће.

– Овако нешто се не дешава у Америци – рекла је једна од видно потресених учесница параде.

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс